2001

(26 wyników)
  • Zaczynamy wielką akcję (zabawę, konkurs) dla forumowiczo-czytelników Gazety. Macie kilkanaście dni, by w tym wątku wpisywać podsumowanie roku 2001. Jaki on był dla Ciebie? Zły? Szczęśliwy? A może nijaki? I krótkie wyjaśnienie - dlaczego. Oczywiście jak zwykle - najfajniejsze posty trafią do Gazety.
  • Jakie najważniejsze wydarzenie w Łodzi w 2001 r? A może przychodzi Ci na myśl ktoś, kto się szczególnie zasłużył dla miasta w tym roku?
  • Jeśli ktoś z was lubi samoloty i sprzęt lotniczy oraz pokazy umiejętności pilotów z różnych państw to zapraszam na największą tego typu imprezę w kraju AIRSHOW 2001 w Radomiu w dniach 8-9 września. Wiecej info znajdziecie na stronach: http://www.air.radom.pl/index1.htm
  • www.filmweb.pl/Zmar%C5%82+autor+%22Odysei+kosmicznej%22+Arthur+C.+Clarke,News,id=41771 Wspaniali ludzie odchodzą... Następców nie widać.
  • nie chcę żeby to brzmiało patetycznie, ale dzieki takim zdarzeniom zapamietuje sie cały dzień. Każdy z żyjących wtedy Amerykanów pamięta dzień zastrzelenia Kennediego czy teraz 11 września. Ja jechałem do klienta Głogowa, za Kaliszem dostałem mandat 100 zł (prędkość), miałem spotkanie z klientem około 9-10 rano i siedziałem u niego chyba do jakiejś 13-14. Fajny gość w ogóle. De facto dzien spędzilismy na pogaduszkach o róznych rzeczach, tylko nie na interesach :). Cyliśmy komplet...
  • Własnie przed chwila TVP1 zakończyła retransmisje gali wręczenia Wiktorów za rok 2001. Moim zdaniem to co widzieliśmy na ekranie po za oczywiście chwilami wzruszenia było niespotykanym juz dawno pokazem braku profesjonalizmu i dworowania sobie na kazdym kroku. Para prowadzących z pewnością jest parą doskonałych aktorów i ... żenujących prezenterów. Dawno nie spotkałem się z tak fatalnym prowadzeniem. W telewizji nalezy pamietac o pewnych zelaznych zasadach. Falująca grzywka ktora ...
  • Po atakach na Nowy Jork i Waszyngton z września ubiegłego roku Sahim Alwan, młody Amerykanin pochodzenia jemeńskiego, skarżył się gazecie "The Buffalo News": "Gdy jadę rano do pracy i zatrzymuję samochód na czerwonym świetle, ludzie patrzą na mnie nienawistnie. Jesteśmy ofiarami rasizmu i terroryzmu. Stanowimy podwójny cel: jako Amerykanie i jako muzułmanie". Aresztowani na przedmieściach Buffalo Jemeńczycy byli podobno wzorowymi mężami, ojcami, sąsiadami. Łączy ich jeszcze jedno: ...
  • kto waszym zdaniem powinien rzadzic w Polsce po wyborach we wrzesniu?
  • Macie już jakieś plany? Jakieś upatrzone miejsce godne polecenia? Ja nie mogę się zdecydować:-( pozdrowy
  • Świat już nigdy nie będzie taki sam. Coś się skończyło, jeszcze nie wiadomo co się zacznie.
  • Dziennik, Express i TV3 po raz 8 wybieraja Łodzianina Roku. Nominacje: Krzysztof Krawczyk - piosenkarz Marcin Krzyżanowski - kompozytor, wiolonczelista, dyrektor Teatru Wielkiego w Łodzi, prof. Witold Kulesza - prawnik, dyrektor Głownej Komisji Ścigania Zbrodni przeciwko Narodowi Polskiemu, Sławomir Lachowski - wiceprezes BRE Banku, szef mBanku i MultiBanku, Grzegorz Matuszak - senator SLD, były przewodniczący Rady Miejskiej, Józef Matych - ord...
  • Ja pamiętam. Patrzyłem na te ruiny i miałem łzy w oczach, dzielšc w jaki� tam sposób ból tych, co zginęli i ich rodzin. Ale pamiętam też Palestyńczyków cieszšcych się i wiwatujšcych z tego powodu. I dlatego nikt nie jest w stanie mi wmówić, że w obecnym konflikcie to Izrael to terrory�ci. Musiałem to napisać. Chodziło to za mnš od paru dni, i musiałem to zrobić. Yavorius
  • Weterynarz, ktory narazil psa na taka meczarnie nie powinien chyba juz dalej wykonywac zawodu. on najwyrazniej nie kocha zwierzat... Gazeta powinna napisac, jak nazywal sie weterynarz, ktry odmowil pomocy umierajacemu psu. Miara naszego czlowieczenstwa jest nasz stosunek do istot od nas zaleznych - a wiec zwierzat. Jak mozna ????
  • Na kogo glosowac w wyborach? Moim zdaniem najlepszy wuybór to sld. Prawica miała szanse i co?...ogromna dziura w budżecie, rosnące bezrobocie, bieda, niezadowolenie społeczne. Nie sądze by lewica wprowadziła jakieś rewolucujne zmiany, ale mam nadzieję, że razem z Kwaśniewskim bęndą prowadzić odpowiedzialniejszą i mądrzejszą politykę. Prezydent i rząd z jednego klubu...więc może coś się ruszy. Zresztą uważam, że Miller jest inteligentniejszym i lepszym politykiem niż szanowny pan K...
  • Jak ten facet kocha przepraszac i to w cudzym imieniu? Przeciez to pajac nie prezydent! Ja sobie nie zycze, zeby ktokolwiek kajal sie, zanim jeszcze udowodni sie wine! Od czego do cholery sa sady???? Przeciez to scenki jak Kafki??? A dlaczego pan prezydent nie przeprosil za swoich kolegoz z PZPR za 1968???? Dlaczego nie przeprosil Polaków za ostatnie 60 lat komuny? Jest tylu, ktorzy powinni sie kajac za zbrodnie, a Kwasniewski wszystko bierze na klate. Moze za Kosowo, albo na...
  • Ja urodzilam sie we Lwowie tuz prze koncem wojny i zostalam wysiedlona wraz z rodzicami na tzw.odwieczne polskie ziemie czyli na Slask do bylego Hindenburga czyli Zabrza ,ktore to jak powiedzial kiedys De Gaul - MIASTO WIECZNIE POLSKIE. Miasto Lwow znalam tylko z opowiesci rodzicow a w 1974 mialam okazje zobaczyc to miasto osobiscie.I cale szczescie ,bo zobaczylam co stracilam !!! Wyrastalam w tak obskurnej okolicy jak Zabrze zamiast w pieknym ,kuluralnym Lwowie. Mieszkam od 25 ...
  • Ja mam 22 maja 2001, a Wy?
  • Jakis czas temu czytalem w GŁ, ze po remoncie West ma być otworzony 10.11 czyli jutro. Czy ten termin zostanie dotrzymany? Jesli cos wiecie to piszcie. Pozdrawiam Bartolomeo
  • Specjane jednostki komando Amerykanskiej Floty opanawali statek w Nowym Jorku "Palermo Senator".... Sa tam slady radioaktywne, jest duza ilosc kontenerow i wsrodku sa ludzie... Statek oddalony jest od brzegu i okrazony przez sily Amerykanskie.
  • Po tym co dzisiaj zobaczyłem odnosze wrażenie, że nie. Polecam arykuł o wężach, a w szczególności zdjęcia węży. ha, ha, ha dobry jest też dział Puby i oberże www1.gazeta.pl/lodz/1,35138,246159.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się