-
Witam wszystkich. Moja córka ma 9 miesięcy, 9 kilo i powoli zaczynamy się zastanawiać nad zakupem nowego fotelika. Myślimy o Izi Combi i tu mam pytanie do specjalistów, czy ten fotelik da się zamocować do Nissana Primery z 2001 r? Czy przeciętnie inteligenty człowiek na podstawie instrukcji i filmów będzie w stanie sam zamontować poprawnie ten fotelik, czy lepiej poszukać specjalisty - doświadczenia z wiedzą sprzedawców w tym zakresie nie napawają mnie optymizmem? Jakie są najczęściej popełni...
-
Witam,
sledze od jakiegos czasu forum i jeszcze watek na forum 'zakupy' i chcialam
spytac o to czy fotelik MC Tobi pasuje do Opla Corsy seria C, rocznik 2001 i
do Toyoty Corolli seria E12 z roku 2001. Wczesniej mielismy MC cabriofic z
easybase. O ile do corsy jako tako pasowal, to corolla miala za krotkie pasy.
Teraz mam wrazenie, ze tez te pasy sa ledwo, ledwo. Corolla jednak jezdzimy
sporadycznie.
Na codzien uzywam corsy i mimo zapewnien sprzedawcy, przymierzenia fotelika
etc. nie j...
-
jaki fotelik do OPLA AGILI z 2001 roku?chodzi mi o fotelik dla
dziecka w przedziale powyżej 9 kg
-
Niestety dziecko wyrosta powoli z fotelika 9-18 kg, głowa wystaje już z fotelika na wysokości oczu.
Dziecko 2,5 roku, wzrost 95 cm, waga 15 kg.
Myślałam o foteliku w przedziale 9-36 kg, to ma być fotelik dodatkowy, więc chciałabym coś tańszego niż Recaro.
-
z tego co się orientuję nie ma isofix, zamierzamy w najbliższym czasie zmienić
auto na bliżej nie określone , prawdopodobnie będzie już miało ten system ale
zanim to się stanie chcemy bezpiecznie jeździć z dzieckiem. Narazie korzystamy
z mało bezpiecznej "kołyski" Wkrótce wybieramy się na wakacje ale nie ruszymy
się z domu dopóki nie kupimy porządnego fotela. W które modele celować? Mąż
zastanawiał się nad Recaro, ja jednak nie jestem do końca przekonana...
-
Witam,
szukam nowego fotelika dla 2,5 letniej córeczki, 15,5 kg, 95 cm, pasującego do dwóch modeli Toyoty: Avensis 2001 (na długie trasy) i Auris 2008 ( miejskie), w obu odkryłem niedawno ISOFIX, więc zamierzam z tego patentu skorzystać. Myślę,że fotelik z grupy 15-36 będzie już właściwym i jednocześnie docelowym rozwiązaniem?
Po lekturze forum i testów, wizycie i poradach w kilku sklepach dziecięcych mam kilka typów: cybex solution x-fix,casual play protector fix oraz concord transformer x...
-
Witam, jestem mamą bobasa, który niedługo skończy 9 miesięcy i planuje mu kupić nowy fotelik. mój padł na: 1. cybex pallas bez isofix (bo chyba nie mogę go zamontować - tak podejrzewam i nie jestem pewna bo się na tym nie znam); 2. britax evolva 123 jet albo felix; 3. recaro young sport. najbardziej przekonuje mnie cybex pallas ale nie wiem jak mój mały synek się wpasuje za tą przegrodą zamiast pasów (czy nie będzie jej miał na wysokości twarzy i czy to jest bezpieczne), czy ten fotelik będzi...