abstynencja

(15 wyników)
  • Z M. nie przytulaliśmy się już prawie 2 tygodnie lekarz dzisiaj powiedział, żeb y powstrzymać się ze współżyciem ale zapomniałam powiedzieć że już tak długo nic nie było. W poniedziałek może będę miała inseminację myślicie , że możemy jednak dzisiaj się poprzytulać?
  • Witam, jestem nowa na forum i mam pytanie: czy na wynik badania nasienia może mieć zbyt długa abstynencja? W klinice powiedziano nam, że ma byc 3-5 dni. Potraktowaliśmy to jako minimum, i tak się ułożył (mięsiączka, wyjazd męża), że ta abstynencja wyniosła ok. 20 dni. Czy należy powtórzyć badanie? Dodam, że wynik to azoospermia i pewnie szukam czegoś, co da nam jakąś nadzieję, ale zrozumcie mnie: chwilowo zawalił nam się świat:( Mąż zrobił dziś badania hormonów i 9 września wybi...
  • Witam mam pytanie, chociaż na forum już pewnie wielokrotnie było poruszane ale nie udało mi się znaleźć konkretnej odpowiedzi. Jak jest u was przed IUI z abstynencją? Chodzi mi o przytulanie i alkohol? Pozwalacie sobie na wino, piwo? Ile przed oddaniem nasienia dni należy nie spółkować? Bo jak tak czytam i czytam to wychodzi na to, ze raz 3, raz 4 a raz 7 dni. Majka - 14.10.2002 I IUI- nieudana II-IUI nieudana III- ;-(
  • Niedlugo z Zona bedziemy mieli ICSI i chcialbym aby wszystko wypadlo optymalnie. Zapomnialem niestety podczas ostatniej wizyty u lekarza zapytac ile dni abstynencji przed ICSI byloby najbardziej wskazane za wzgledu na najlepsze parametry plemnikow. Jesli ktos dysponuje taka wiedza prosze o odpowiedz, bede wielce wdzieczny. Pozdrawiam i zycze wszystkim forumowiczom sukcesow i zmiany forum na "pampersy" :-) Robert
  • hejka dziewczyny w tym cyklu bede podchodzić do inseminacji na cyklu naturalnym i mam wiele pytań prosze pomożcie :) 1. 29 pazdziernika(10 dzien cyklu) ide na pierwsze usg na pomiar pęcherzyka ile ma miec zeby przeprowadzic inseminacje?? 2.mój mąż bedzie miał trzeci dzien abstynencji kiedy bedzie oddawał nasienie?? 3.W ktorym dniu cyklu mialyscie robiona inseminacje bo obawiam sie ze przed nami 1.11 i bedzie wszystko zamkniete :( prosze powiedzcie jak to u Was wygladalo??? pozdrawiam Agula
  • Dziewczyny, jak to jest? Mój mąż pali papierochy (od 22 lat). Podchodzimy do in vitro w maju w klinice invitro w Krakowie. Tam podstawowym wymogiem jest nie palenie papierosów przez obydwoje potencjalnych rodziców przez okres co najmniej 3 miesięcy przed zabiegiem. Ja nie palę i nie paliłam nigdy. Mąż, niestety, odwrotnie. Ja nie twierdzę (żeby mnie ktoś źle nie zrozumiał), że to zły wymóg, uważam nawet, ze bardzo mądry i bardzo pożyteczny. Problem tkwie tylko w tym, że mój mąż pa...
  • czołem dziewczyny, mój M zrobił dziś badanie nasienia iiiiiiiii nie powiem - z lekka nas zmartwiły, biorac pod uwagę, że niektóre parametry rok temu byłu dużo lepsze. Aktualne są następujące: czas upłynnienia; 20 minut objętość ejakulatu - 2 ml lepkość prawidłowa liczba plemników 53 mln liczba pl w ejakulacie 79,5 mln ruchliwość A - 6% B - 22% C - 15% D - 57% morfologia 25% aglutacja - brak komórki okrągłe : pow. 1 mln rozpoznanie AT I co to jest??????????? to AT I? dodam...
  • oto wyniki nasienia męza: ilość 7 ml ph 7,4 homogenizacja 30 minut liczba plemików w 1ml 28 mln plemików ruchoych 50% A-10% B-30% C-10% nieruchoych 50% plemiki o prawidłowej budowie 18% nieprawidłowej 82% rozpoznanie:asthenoteratozoospermia, hiperspermia Dziewczyny czy may szanse na naturalne zapłodnienie??? Jak poprawic wyniki nasienia ??? I czy zbyt długa abstynencja ogła dać nieprawidłowe wyniki...??? Dzięki za odpowidzi:)))
  • Czy orientujecie się w badaniach plemników? Jakie zrobić - takie podstawowe na ruchliwość, żywotność, jakość? Jakie warunki - ile dni abstynecji? Czy można dowieźć z domu i ewentualnie w jakim czasie? Czy trzeba na miejscu oddać? Ile kosztuje? Oświećcie mnie ;-)
  • u mojego meza wybitnie, wie, ze potrzebna jest 5 dniowa abstynencja to skubany taki jurny sie zrobil, seks mam non stop! tak nie chce isc na to badanie, chytry lisek :-) a jak bylo u Was? grzecznie szli?
  • pregnyl(4)

W czwartek 16.02 o godz. 18 miałam podany pregnyl. w sobotę 18.02 około godziny 8 rano strasznie mnie bolały jajniki i pojawił się obfity przeźroczysty śluz. Czy to oznacza że pękł pęcherzyk bo wcześniej niestety mi nie pękał. Zaczęłam niedawno starać się o dziecko dlatego moja wiedza na ten temat jest praktycznie żadna.Współżyłam w sobotę wieczorem i w niedzielę rano po tygodniowej abstynencji. Jakie są szanse że mogę być w ciąży?.
  • czesc dziewczyny! Za pare miesiecy lece do polski i moja gin w polsce zlecila badanie nasienia. Zapomnialam zapytac jej jakie powinien moj M poczynic przygotowania. Blagam pomozcie bo nie chce prosic mamy zeby zadzwonila do kliniki sie pytac. Ona ani tez moja tesciowa nie wiedza ze my juz od 2 lat bezskotecznie sie staramy. Wolalabym ich nie wtajemniczac bo obie sa plotkarami i pol osiedla w polsce bedzie mnie na wakacjach poklepywac po plecach i doradzac metody na zajscie rodem z kosmo...
  • czy też minimum 3 dni?
  • Cześć dziewczyny, mam chyba dość nietypowe pytanko. Wczoraj z mężulkiem przytulaliśmy się, a w piątek i w sobotę mamy przykaz od gin aby się przytulać, w piątek mam też zastrzyk z pregnylu. czy do tego czasu czyli do piątku plemniczki się zregenerują bo słyszałam że regenerują się w ciągu 72 godz a to będzie 48? Dodam że u nas problem jest ze strony mężusia, ma bardzo mało super szybkich chłopaków. DZięki za odp. Pozdrawiam Aga
  • jakie są szanse na zapłodnienie??? czy wogóle takie są.. nie wiem co robić? Abstynencja – 7 dni Analizę rozpoczęto po – 30 min. Wygląd – lekko żółty, patologiczny Upłynnienie – normalne Konsystencja – patologiczna, z delikatnością pasm i grudek Objętość – 5 ph 7,5 Liczba plemników (*106/ml) - 20 Bakterie(+) Ruchliwość(%): a) ruch progresywny szybki – (-) b) ruch progresywny wolny – (-) c) ruch w miejscu – 60% d...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się