Dodaj do ulubionych

inseminacja a abstynencja

27.07.12, 18:08
Z M. nie przytulaliśmy się już prawie 2 tygodnie lekarz dzisiaj powiedział, żeb y powstrzymać się ze współżyciem ale zapomniałam powiedzieć że już tak długo nic nie było. W poniedziałek może będę miała inseminację myślicie , że możemy jednak dzisiaj się poprzytulać?
Obserwuj wątek
    • any-time Re: inseminacja a abstynencja 27.07.12, 18:46
      U mnie przed IUI mieliśmy info, że abstynencja powinna być taka sama jak przy oddawaniu nasienia do badania od 2 do 7 dni - ani mniej ani więcej.
      • asia.pco.1 Re: inseminacja a abstynencja 27.07.12, 18:49
        Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź smile to zabieram M. do łóżka smile
        • any-time Re: inseminacja a abstynencja 27.07.12, 19:21
          Miłego wieczoru wink
      • katarz_yna123 Re: inseminacja a abstynencja 30.07.12, 15:10
        My dopiero na początku drogi, jeszcze nie wiem czy napewno będzie potrzeba, ale zbieram sobie powolutku informacje -co i jak. Słyszałam, że abstynencja ale że dłuższa- nawet do kilku miesięcy. Nie wiem czy mój narzyczony wytrzyma taki celibat, aż boję się jego reakcji. To naprawdę do 7 dni czy dłużej? Rożne informacje w necie znajduję niestety sad
        • atram_w Re: inseminacja a abstynencja 30.07.12, 15:38
          Oj nie wiem gdzie te kilka miesięcy znalazłaś. Do inseminacji wskazana taka sama abstynencja jak do badania nasienia - rózni się między klinikami, ale zwykle to 3-5 dni. Dłuższa niewskazana. Pozdr
          • katiko Re: inseminacja a abstynencja 02.08.12, 15:15
            Zgadzam sie z poprzedniczkami. Meska abstynencja to 3-5dni, i nie dluzej wiec trzeba zachecic mezczyzne do masturbacji alba sama sie tym zajac.

Zenska abstynencja zalezy czy kobieta jest na cyklu stymulowanym czy nie.
            Mi, poniewaz bylam na stymulacji by wyprodukowac wiecej komorek do IVF zabroniono seksu w calym cyklu. 1) zeby wykluczyc cieze mnoga, np. 6cio raczkow. 2) zeby uniknac jakiejkolwiek mozliwosci infekcji.
            Wiem, ze dziewczynom na IUI stymulowanym tez nakazywano abstynencje w czasie monitoringu komorek. Zas tym na cyklu naturalnym zalecano wspolzycie o ile problemem nie byly plemniki (np. nieprawidlowy ksztalt)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka