Dodaj do ulubionych

inseminacja i abstynencja

08.09.11, 16:52
Witam mam pytanie, chociaż na forum już pewnie wielokrotnie było poruszane ale nie udało mi się znaleźć konkretnej odpowiedzi. Jak jest u was przed IUI z abstynencją? Chodzi mi o przytulanie i alkohol? Pozwalacie sobie na wino, piwo? Ile przed oddaniem nasienia dni należy nie spółkować? Bo jak tak czytam i czytam to wychodzi na to, ze raz 3, raz 4 a raz 7 dni.

Majka - 14.10.2002
I IUI- nieudana
II-IUI nieudana
III- ;-(
Obserwuj wątek
    • magdafiolka Re: inseminacja i abstynencja 08.09.11, 18:05
      U nas lekarz kazal miec 4 dni przerwysmileDla meza zero alkoholu i mial ograniczyc papierosy,a mi lekarz kazal dzien przed IUI wypic wino na wyluzowanie smile
      • audrey2 Re: inseminacja i abstynencja 08.09.11, 18:49
        nam polecili "sie spotkac"wink 48 godz przed iui i mysle, ze dlatego M. mial duuuzo slabsz probke, niz poprzednio, kiedy mielismy chyba 3 czy 4 dni przerwy
        • paolkazg Re: inseminacja i abstynencja 09.09.11, 10:34
          Ja nie miałam żadnych specjalnych zaleceń, ale na kilka dni wstrzymaliśmy się od tych najbliższych kontaktów i alkoholu smile i udało się za pierwszym razem, córka ma prawie 2 lata. Teraz szykuję się na kolejną. Ja pojechałam po pracy i na drugi dzień też byłam w pracy i starałam się o tym za bardzo nie myśleć chociaż bardzo mnie kusiła ciągła chęć robienia testu.
          powodzenia
          • carolina01 Re: inseminacja i abstynencja 09.09.11, 15:14
            My przy ostatniej kochaliśmy się w piątek (tak przykazał lekarz), a insemka była w pn., a przy przedostatniej było 2 dni przerwy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka