andy

(57 wyników)
  • www.theglobeandmail.com/servlet/story/RTGAM.20051031.wximmigrants1031/BNStory/National/ Under the current process, immigrants are selected on the basis of education, French-.and English-language skills, and adaptability, a recruitment system that attracts mainly highly educated people who complain their professional credentials are not accepted in Canada. Many foreign doctors and engineers say they end up working as taxi drivers and waiters — a trend confirmed by Stati...
  • -szukam osób które wczesniej były na programie work and travel w USA albo wiedzą coś na ten temat. -chce wybrac sie tam za posrednictwem biura intercamp- Mam pytanie-czy po podpisaniu umowy z pracodawcą(jeszcze w polsce) istnieje możliwość rezygnacji z tej pracy i znalezienia sobie innej.(oficjalnie powiedziano mi ze nie) Czy coś mi wtedy grozi; a jak jest z pracą w dużych miastach (np Orlando) no i ze znalezieniem jakiegos lokum W inercampie dowiadywałem sie no i policzyłem ze j...
  • hej:)w przyszlym roku chcialabym wziasc udzail w programie work and travel. czy ktos moglyby mi polecic jakies konkretne biuro organizujace taki wyjazd? Obecnie jest ich tak wiele ze trudno sie zorientowac ktore sa dobre. Zastanawiam sie rowniez nad rejonem Stanow w ktorym moglabym pracowac i rodzajem pracy jaka moglabym wykonywac. Nie wiem tez czy na tego typu wyjazd mozna jechac samemu czy lepiej w wiekszej grupie. A moze ktos na tym forum tez juz planuje swoj przyszloroczny wyj...
  • Czy moglby ktos wytlumaczyc jak dostac sie z lotniska JFK to punktu z ktorego odplywaja promy na Liberty State Island i ile taka czasu taka droga zajmuje, oraz jak dostac sie rowniez z JFK w poblize Empire State building. Z gory dziekuje bardzo :D
  • Witam Grupowiczów! Czy realny jest przejazd samochodem z Toronto do Calgary w 12 dni ? pozdrav,
  • Smieszne te podskoki polskie czasami.... Najpierw Kwasniewski polecial w lutym na zebry o wyjazdy bez wiz, potem byl 1 Maj i oficjalne wejscie do Unii a wiec swoboda wyjazdu do i pracy w Anglii, ruszyla masowka, potem byl srogi zawod, bo okazalo sie ze aby zarobic cokolwiek w Anglii to trzeba, chociazby troche, mowic po angielsku. Miedzy innymi... Wataha "angielska" wrocila na ojczyzny lono i temat wiz powrocil jak bumerang, jako ze USA to jedno z ostatnich miejsc gdzie mozna by u...
  • Presented by: Sculptors Society of Canada A tour of 20 works led by Dave LeBlanc - 'Architourist' of the Globe and Mail, and CFRB at 1:45 pm A tour of 20 works led by Dave LeBlanc - 'Architourist' of the Globe and Mail, and CFRB at 1:45 pm This is an ArtsWeek event. Vi Up Runs: Sep 24, 2005 At: Canadian Sculpture Centre, 64 Merton St, Toronto Playing: Saturday Times: 1:45pm Cost: Free Getting there: Davisville and Yonge Street Davisville subway station For mo...
  • forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25252&w=25859270 plus artykuły (turystyczne): forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25252&w=25400018
  • W tym roku kalendarzowym do tej pory nie bylo zadnego smog alarmu w Toronto Chyba to powod do dumy lokalnych politykow, ktorym udalo sie przekonac Amerykanow aby przestali zatruwac najwieksze miasto w Kanadzie Dla przypomnienia w zeszlym roku bylo az 48 (!) dni zatrutego rakotworczego powietrza, szczegolnie szkodliwego dla malych dzieci i ludzi z problemami drog oddechowych, www.toronto.ca/health/smog/smog_new.htm
  • Three current union battles were like gas in the tank at yesterday's Labour Day parade, fuelling thousands of marchers and their cries for a secure future for workers to tylko sytat dla wyjaśnienia pytania - dlaczego własciwie w Ameryce obchodzi się Labour Day? Zakładam że ma podobny cel co 1 Maja (tylko niech ktoś nie KOMPROMITUJE SIĘ i nie wyjeżdża z komunizemem), w takim razie dlaczego nie 1 maja? Czy takie parady to wyjątek czy odbywają się zawsze?
  • An ugly fat woman, a gorgeous young hot blonde, an American man and a Canadian man are all riding together in a train car. As the train passes through a tunnel, the distinctive sound of a loud slap is heard. When they emerge from the tunnel, a bright red handprint is on the face of the American. The fat woman thinks "that dirty American grabbed that blonde in the tunnel and she slapped him!" The blonde thinks "that dirty American must have tried to grab me, but grabbed the ...
  • Witam, znalazlam super post pod tytulem "relacja z zach wybrzeza w 21 dni" autor rewelacyjnie opisal co zwiedzl i ile czasu mu to zajelo dnien po dniu. Mamy w planach z chlopakiem udac sie pod koniec lipca przyszlego roku na 3- 4 tyg pozwiedzac wschodnie wybrzeze. Czy ktoc moze zwiedzal wschodnie wybrzeze w 3 -4 tyg i moglby nam przedstawic swoja trase, co wiedzil, ile to mniej wiecej kosztowalo, jak bookowal hotele (motele), ile kosztuje wynajecie samochodu i co ciekawsze atrak...
  • witam wszystkich podroznikow! slyszalam ze jakis czas temu zniesiono wizy do kanady dla polakow i ze mozna tam bylo jechac na kilka miesiecy bez starania sie o pozwolenie. ale ostatnio ktos mi powiedzial ze prawo sie zmienilo. czy to jest nadal aktualne? bede wdzieczna za jakies info. pozdrawiam serdecznie!
  • Sept 30- Oct 1 Nuit Blanche Toronto joins the international ranks of Brussels, Rome, Madrid and Paris to become the most recent Nuit Blanche city. For one sleepless night experience Toronto transformed by artists. Explore galleries and museums. Discover art in unexpected places, from street corners and parks, to car washes and swimming pools. One night only. All night long. Various locations www.livewithculture.ca or call 416-338-0338
  • hej amm pytanie z dziedziny bardzo ogolnej;) chodzi mi mianowicie o jakies podstawowe i baaardzo przydaten rady zwiazane z wyjazdem osoby ktora jedzie tam na work and travel poraz pierwsz! z gory dziekuje;) pozdrawiam
  • Hej mam pytanie - w 2003 roku jak bylem na work and travel zdalem prawo jazdy w san diego. Niestety nie dostalem prawka do konca mojego pobytu i nie wiem co sie z nim stalo - czy istnieje jakas szansa na odebranie go teraz poczta badz osobiscie ? (bede w stanach w lipcu) dzieki za pomoc pozdrawiam bartek
  • Czy jest naprawde tak zle z tym smogiem w Toronto? niezbyt zachecajaco pisza w tym artykule: goraco, duszno i brudne powietrze i bedzie jeszcze gorzej www.theglobeandmail.com/servlet/story/RTGAM.20050613.wsmog0613/BNStory/National/ Toronto's smog advisories choke previous years By SCOTT DEVEAU Toronto — Toronto tied its record for smog advisories Monday and will likely scorch that record with more than a week to go until the official start of summer. Monday's stif...
  • NYC(8)

Jakie imprezy polecacie w Nowym Jorku tego lata?
  • story.news.yahoo.com/news?tmpl=story&cid=841&e=1&u=/nm/20041129/wl_canada_nm/canada_immigration_col Immigrant Professionals Say Canada Offers False Hope By Gilbert Le Gras OTTAWA (Reuters) - Abdulrahim Noori was a doctor in Afghanistan (news - web sites), but now he fries chicken as a short-order cook in Canada while he undergoes the long process of requalifying to practice medicine here. "This is how my situation will be for four or five years, until I improve my situa...
  • Ponizej czesc artukulu z kanadyjskiej gazety szkalujacy polskiego Prezydenta i pomawiajacego polska delegacje o klamstwo. Po pierwsze urzednicy kanadyjscy potraktowali przedstawiecieli rzadu polskiego w bardzo prymitywny sposob by nastepnie temu zaprzeczac (co jest zreszta odzwieciedleniem hipokryzji jaka czesto rzad kanadyjski stosuje). Caly artykul jest w tonie pogardzajacym Polska (np. zdanie: "zycie jest smieszne jezeli jest sie polskim prezydentem" lub, ze Bush moze mowic ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się