Forum Czas Wolny, Hobby Militaria
ZMIEŃ
      antony

antony

(12 wyniki)
    • www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=aE-Rbdeu5Lw#! A-190 "naparza" (dla Antona :)) Ogladac od 1:10
    • sashapak.livejournal.com/21717.html onepamop.livejournal.com/842605.html
    • blogcenzurowany.blogspot.com/2012/01/uszykowanie-polskiej-piechoty-wedle.html#links Tutaj zaprezentowałem w skrócie uszykowanie polskiej piechoty wedle mnie, jakie są Wasze opinie?, i śmiało prezentujcie własne koncepcje...)
    • Cześć Anton jakiś czas temu wspominałeś, że planujesz na forum zamieścić swoją propozycję odnośnie struktury organizacyjnej polskiego batalionu (chyba- plutonu?) obrony terytorialnej. Podzielisz się swoimi przemyśleniami w tym temacie na forum? może to kogoś nie interesuje, ale mnie tak.
    • strangernn.livejournal.com/634831.html#cutid1 Najwieksza i najmocniejsza obecnie armata samobiezna swiata. Chinczycy gora!
    • www.youtube.com/watch?v=6EsCle4ooM0&feature=player_embedded 5 tys. Stg-44 znalezione w Syrii
    • www.altair.com.pl/start-6181 Europejskie NATO ulega powoli samolikwidacji - tak więc nie liczyłbym specjalnie na [b]zobowiązania sojusznicze[/b] czyli że w razie czego NATO nas obroni, bo wychodzi że jedyna realna siła w NATO to [b]USA[/b] - czyli jednak Kaczyński miał racje stawiając na sojusz strategiczny z USA, tyle tylko że się spierdziało. Tak więc stawiam tezę czy nie lepiej byłoby zawrzeć strategiczną [b]sztamę[/b] z Rosją, i czy patrząc na nasze granice nie byłoby to znakomite posun...
    • blogcenzurowanyantona.blox.pl/2011/04/Nowy-specnazowy-Kalasznikow.html Ot widać że w Iżewsku nie śpią - ale dlaczego Misza się nie chwali - ot i ciężko pojąć???
    • www.youtube.com/watch?v=9gFW3psN0ic&list=UUcje1KIZsPDh5-aWj1XQN7A&index=2 Na linku powyżej widzimy wybuchy rosyjskich bomb podczas wspierania własnych wojsk w czasie wojny z Gruzją, i chodzi o to żeby po wybuchach ocenić jakiego wagomiaru były, ja bym obstawił FAB 500, w Wy?
    • Już 10 dni nie widać "na żywo" ahmadi-dzad" z Teheranu. Okazuje sie ze czarny kot przeszedł miedzy Hamenai (najgłówniejszy ajatollah) i prezydentem. Prez. chce mianować swojego człowieka na szefa sztabu a Hamenai daje veto.
    • Po co kombinować i tak nic lepszego nie wymyślimy, jak nawet taka potęga przemysłowa jak USA, a konkretnie USMC jest zainteresowana karabinkiem HK IAR, to na co Polska ma czekać? Proponuję zakupić na wyposażenie polskiej armii karabinki HK 416 D, takie same jak ostatnio wybrali Norwedzy. Można też zakupić licencję i produkować je w Radomskim Łuczniku, tak jak przed II WS produkowano tam znakomite Mausery, jak długo jeszcze będziemy bazować na konstrukcji Kałasznikowa (Beryl)??? ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się