antony

(7 wyników)
  • Może ktoś z Was jest zainteresowany - dostałam newsletter od dystybutora biletów na koncert Antonego w Kongresowej z info: Antony & The Johnsons - promocja dla czytelników Przekroju! Tylko teraz bilet na koncert ANTONY & THE JOHNSONS za pół ceny! Zgłoś się z aktualnym numerem Przekroju i kup bilet o wartości 150 zł z 50% rabatem. Oferta obowiązuje 22 i 23 czerwca we wszystkich bezpośrednich punktach sprzedaży Eventim w Polsce (wykaz na www.eventim.pl). 1 egz. Przekroju upoważni...
  • Mam na razie kilka piosenek jedynie, ale już podejrzewam jakieś nadzwyczajne odkrycie.. Czy ktoś z Was miał styczność z wymienioną grupą? Debiutowali w 2000 roku, druga płyta ma wyjść niebawem, Antony udzielał się ponoć na "The Raven" Lou Reeda (niestety nie słyszałem tej płyty, zrażony fatalnymi recenzjami). Głos pana Antony'ego jest tak niezwykły, że wywołuje dreszcz metafizyczny.. Spokojna i przedziwna muzyka, która wdziera się do mózgu delikatnie, ale zdecydowanie. Nie mogę się doczekać, ...
  • Zakładam. Płyta już jest legalnie dostępna (przez stronę Antośka), więc nie bać się i pisać. Kilka kawałków znanych już z koncertów, jeden z EPki. Na mnie album działa. Dla ultrasów non-anton na zachętę napiszę, że mniej na płycie jęków i stęków, a więcej normalnych melodii. A dla fanów, których pewnie dźgać nie trzeba - dajcie tej płycie szałsę, nawet jeśli nie wejdzie za pierwszym razem. Hajlajty na dziś: Kiss My Name, który ma potencjał by stać się singlowym hitem oraz One Dove - prost...
  • znaczy taka mała mea culpa. Robie porzadek w płytach w związku z przeprowadzką. Wkładam do odtwarzałki materiały wirtualnym kurzem od lat obrosłe (Bad Brains i Biohazard, hi hi:). I tak mnie coś wczoraj natchło, by I'm the Bird Now'a zapodać. I nie wiem, co się stało, ale przestał mnie ten pan drażnić, a co dziwniejsze, zaczął mi się podobać. Gdzieś bez tego medialnego hajpa, bez chamskiego tworzenia guru dla nadwrażliwych, bez otoczki indiegwiazdorstwa, wychodzi z tego kawał prz...
  • To piękne, że jeszcze w dzisiejszych skomercjalizowanych czasach ukazują się jeszcze takie niezwykłe płyty, że są jeszcze muzycy nagrywający z potrzeby serca, którzy dzielą się ze słuchaczem swoimi osobistymi przeżyciami. Jednym z takich artystów jest bez wątpienia Antony Hegarty. Wokalista ten dysponuje nieprawdopodobnym, wielooktawowym głosem. Obok Antony'ego nie sposób przejść obojętnie nie tylko z powodu niesamowitego głosu. Jego muzyka jest szczera do bólu, pełna czystych, autent...
  • Czytalem czesc komentarzy w watku o Antonym, ale mam wrazenie, ze wszystkie pochodza od osob, ktore na koncercie nie byly, tylko go w TV ogladaly. A kto z was byl? Jakie wrazenia? Bo ze mna na ten przyklad jest tak... Devendra Banhart - bardzo przyjemny koncert, choc kompletnie bez rewelacji. Zaczelo sie spokojnie i akustycznie, a skonczylo przebojowo i elektrycznie Long Haired Child i Feel Like a Child. W połowie setu Devendra poprosil kogos z publiki, zeby podzielil sie z nimi ...
  • Antony & The Johnsons! www.nme.com/news/113619.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się