Forum Sport Narty
ZMIEŃ
      antony

antony

(13 wyniki)
    • Po zeszłorocznym "włoskim" rozczarowaniu chciałbym wrócić na stoki w Austrii. Zastanawiam się nad St. Anton am Arlberg lub regionie Ski Amade. Czy moglibyście mi doradzić, który z nich jest lepszy ? Dodam, że do tej pory wyznacznikiem topowej jakości ośrodka narciarskiego jest dla mnie nadal Ischgl. Proszę o jakieś konstruktywne opinie. Szukamy dużej ilości tras narciarskich czerwono/czarnych, długich stoków, dobrze przygotowanego śniegu i nowoczesnej infrastruktury. Dzięki Paweł
    • Cześć Może kogoś zainteresuję swoją relacją ze Ski Arlberg (St. Anton, St. Christoph, Zurs, Lech, Oberlech). Mam wrażenie, że nikt z Polaków tam nie jeździ a warto, oj warto ... Byliśmy tam w terminie 24.01 do 29.01 włącznie. Trasa : jechałem z Warszawy tzw. "katowicką” do Cieszyna. Dalej Czechy i znaną wszystkim trasą przez Olomouc, Brno, Mikulov i dalej na Wiedeń, Insbruk itd. Tutaj miłe zaskoczenie, bo Austriacy podciągnęli autostradę prawie pod samą granicę z Czechami. Gd...
    • dobry wieczor. Zglaszam sie z Arlbergu. Postaram sie co nieco doniesc, co slychac na koncu Austrii w tym tygodniu. Podroz byla dosc trudna - z Krakowa o 19tej, na miejscu o10tej. Po drodze obiad w Zgorzelcu. trasa A4, dalej RFN tez A4, A72, A9, A6, A7, A76 i w Austrii A14. Pogoda trudna. Ciezko na Slasku. Sporo wypadkow, udalo sie przemknac, choc jeden TIR wylozyl sie swiezutko do rowu kolo Opola. Zaraz potem byl wypadek z 3 autami - podawalo PR1. W RFN tez ciezko. Na A9 bardzo...
    • Czy jeździł ktoś w rejonie Silveretta ( Ischgl - Samnau, Galture, Kappl, See) oraz w rejonie St. Anton am Arlberg, Lech, Zurs, Stuben.....? Czy polecacie te regiony? Jakie traski i gdzie są Waszym zdaniem godne "przejechania" Czy macie tam jakieś namiary na fajne kwatery..? Lub co warto zobaczyć bądź zaliczyć w tych regionach...? Jak ceny i towary w strefie bezcłowej Samnau? Ja mam już ogólne rozeznanie.....ale liczę na Wasze opinie Wybieram się tam pods koniec lutego i w marcu na 2 ...
    • Zafrapowaly mnie slowa Skyddada: „”Valluga aby zniej zjechac z samego szczytu musisz posiadac lecencje sportowa inaczej nie wpuszcza Ciebie do 7 osobowego wagoniku z sprzetem.Z ogolnej kolejki jest zjazd dostepny dla wszystkich amatorow.”” Dopytywalem sie, o jaka to licencje chodzi, wiec pozniej napisal: „”Valluga posiada z wszystkich stron off pist ale z samego szczytu jest super extrem. Akurat trafilo sioe mnie kiedy przedemnna wjechala grup...
    • dla 3 osób, od 12 lutego, zawsze korzystałam z Interhome, ale teraz nie widzę ofert, możecie coś polecić? Bardzo proszę.
    • Nasz Dziennik TVS-1 podal przed chwila ze zeszla lawina w St.Anton,dwoch szwedow w wieku dwudziestu lat zginelo jeden zostal odkopany.Do akcji uzyto helikopterow.Oczywiscie amatorzy off pist. pzdr.Sky.
    • Mysle o odwiedzeniu Arlbergu w lutym, niestety... Gdzie warto sie przyczaic, zeby nie bylo za daleko ale nie tak drogo, jak w St. Anton. Nie chodzi jedynie o odleglosc, ale tez o nieuciazliwosc dojazdu. Np. duze przewyzszenie i agrafki, no to byloby fatalnie. Pozdrawiam.
    • Nie wiem czy temat się przyjmie, ale prosiłbym tutaj o relacje z resortów rzadziej odwiedzanych przez Polaków, bądź takich z których relacji mało (łopatologicznie - nie Livigna i inne Zell am See). Cortina i Serfaus-F-L można przekopiować z innych działów, bo gdzieś się ostatnio na takowe natknąłem. Nie ma co ukrywać, że ostrzę sobie zęby na relację Agatulki z St Anton, jak i również z ośrodków szwajcarskich, o których nie ma praktycznie nic (Verbier, Flims- Laax, Engelberg, Jung...
    • oba osrodki chcialbym zobaczyc. zastanawiam sie, czemu Arlberg, ktory zdecydowanie wygral z Soleden w rankingach austriackich i ma znacznie wiecej tras (276 do 151) nie jest drozszy; ceny sa nawet odrobine wyzsze w Soelden. Czy jest cos takiego w Soelden, co by to uzasadnialo?
    • St Anton czy St Gervais? Czy ktoś może porównać oba ośrodki, ceny, szkółki narciarskie, warunki, itp., (jadę z trójką dzieci 11 – 8 lat). We Francji wyszukałam tańsze mieszkanie, myślę, że utrzymanie w Austrii jest trochę tańsze, bardzo proszę o opinie
    • Przenosze na nowy post stary tytul w celu ulatwienia poslugiwania sie tym watkiem.Mam nadzieje ze bedzie to juz wiosenny watek ale ??????? pzdr.Sky.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się