Forum Zdrowie Zdrowie kobiety Antykoncepcja
ZMIEŃ
      antykoncepcja

antykoncepcja

(32 wyniki)
    • Witam, wokół antykoncepcji hormonalnej krąży wiele mitów/faktów. Na każdy z nich znajdą się lekarze, eksperci, fachowcy, którzy o tej samej historii powiedzą, że to prawda lub że to fałsz. Mam na myśli przede wszystkim kwestie wpływu antykoncepcji na wzrost ryzyka zachorowań na nowotwory. Zarówno zwolennicy, jak i przeciwnicy hormonalnej antykoncepcji mają swoje badania naukowe, które niezbicie dowodzą ich racji. Jak się w tym połapać, nie będąc lekarzem? Jak przekonać spanikowaną matk...
    • oprocz prezerwatywy? wiecie cos o hormonach/odwracalnej wazektomii?
    • Stosowanie antykoncepcji osłabia organizm. Czy którejś z Was ginekolog zalecał jakieś witaminy czy leki "wspomagające" przy antykoncepcji??
    • Dzień dobry. Mam 19 lat i mam objawy ciąży, dodam też że cały czas brałam tabletki antykoncepcyjne(ale w między czasie byłam chora), tabletki wybrałam do końca czyli do piątku 8 lutego, brałam diane 35. Mam zmęczenie, plamienie(już tak przy drugiej miesiączce, obecnie jest różnie raz są raz nie),zmiany nastroju, nudności i wymioty, częste oddawanie moczu, obolałe piersi, zawroty głowy, mam zgagę, boli mnie dół brzucha, brak apetytu, biegunka. Miesiączkę planowo mam dostać w czwartek. Robiłam...
    • Od 4 lat przyjmuje tabletki antykoncepcyjne logest nie mam do nich żadnych zastrzerzeń,dziś od lekarza dowiedziałam się że mam cukrzycę typu 2 .Dzięki ze każdą radę
    • codziennie o 22 łykam tabletke. codziennie tez przed snem pije szklake sensu. czy przeczyszczacze mogą zrobic ze tabeltki antykoncepcyjne nie beda dzialaly tak bardzo antykoncepcyjnie?
    • Witam, jestem w gronie "szczęśliwców" cierpiących na astmę aspirynową. Przyjmuję singular i 2 środki wziewne. Zastanawiam się nad ponownym braniem tabletek antykoncepcyjnych (brałam Diane35 i Harmonet na długo przed zdiagnozowaniem astmy). Czy ma to w ogóle sens? Czy te środki nie będą się wzajemnie wykluczać? Proszę o opinię.
    • wpisujcie! :) www.antykoncepcja.com.pl/ www.antykoncepcja.pl/ www.npr.prolife.pl/antykoncepcja.htm (NPR) free.med.pl/wrochna/ (NPR) www.mediweb.pl/sex/vad02.php www.plodnosc.com.pl/pd/antykoncepcja/ macie wiecej? :)
    • Witam Mam pytanie czy istnieje jakiś sposób na "jednorazową antykoncepcję" dla kobiety tak żeby facet nie musiał używać gumki a ja żebym nie musiała brać pigułek cały czas chodzi o jednorazowe zabezpieczenie pozdr.
    • Czy sa zioła, które moga zmniejszac działanie antykoncepcyjne tabletek (chodzi o długotrwałe stosowanie preparatu ziołowego)? Czy któryś z nastepujących składników: alona, kłącze rzewienia, ekstrakt kory kruszyny, propolis, miód, korzeń arcydzięgła, zestaw żywic balsamicznych - może być podejrzany pod tym względem?
    • i może liczne powikłania zrobić... Nie żartuję
    • mam pytanie co stosujecie z antykoncepcji co daje w 100% pewność?? A może kilka środków łączonych?? Czy można w Polsce poddać się sterylizacji ew. w jakiś inny sposób całkowicie zablokowac produkcje kom. jajowych??
    • rozchorowałam się i lekarka przepisała mi antybiotyk ( doumox który zawiera amoksycyline ) na ulotce od tabletek antykoncepcyjnych ta substancja nie jest wymieniona jako ta, która moze miec wpływ na skutecznośc antykoncepcji...ale? czy mozna temu zaufac czy jednak zabezpieczac sie dodatkowo i na jak długo? antybiotyk mam na 10 dni, a w raz z pierwsza tabletką antybiotyku wzielam trzecią pigulke...nie wiem co robić :(
    • najlepsza i najskuteczniejsza?
    • Na ulotce jest napisane ze niektore substancje np. witamina C powoduja zwiekszenie stezenia hormonu w surowicy. Czy to znaczy też że nalezy się dodatkowo zabezpieczyć, czy nie pociąga to za soba takich konsekwencji. Pytam dlatego, że w ostatnim tyggodniu barnia tabletek bylam przeziębiona i między innymi zarzywałam takie srodki jak witamina C czy gripex, ktorego skladnikiem jest paracetamol ( wymieniony na ulotce jako substancja dzialajaca jak witamina C) Jutro czyli w sobote biorę osta...
    • 2 pytania: 1) wciąż mam "klasyczną" inicjację seksualną przed sobą. Próbowaliśmy - ja i moje kochanie - zacząć współżycie już wcześniej, ale jakoś nam nie wychodziło... Mój partner jest bardzo dobrze.. "wyposażony;-)" i doszliśmy do wniosku że bez pigułek się nie obejdzie: prezerwatywy to nie zabezpieczenie, tym bardziej, że Pani ginekolog u której byłam stwierdziła, że mam "bardzo małą macicę". Szczerze mówiąc barrrdzo mnie to zaniepokoiło.. jakie rady co do pierwszego wspólnego...
    • Jak w temacie - jestem z mężem w trawjącym już od kilku miesięcy kryzysie. Nie dogadujemy się w niczym. A co za tym idzie również i seks odpada. Czy jest sens połykania tabletek, skoro nic jeszcze długo nie bedzie? Jak reaguje organizam na takowe przewy? Czy można robić sobie takie przerwy kilkumiesięczne i potem od nowa zacząc? Bo tak sobie myślę zeby odstawić tabletki. Biorę je już tyle miesiecy bezzasadnie..
    • Szukałam na tym forum wątków o wpływie antybiotyków na skuteczność tabletek antykoncepcyjnych. Z tego co wyczytałam i to co wiedziałam wcześniej to zabezpieczać się trzeba w czasie brania antybiotyku + 7 dni po skończeniu kuracji. Ok, więc niby wiem wszystko, ale jak to jest kiedy atybiotyku się nie łyka, tylko są to tabletki dopochwowe, czy cały mechanizm z zabezpieczeniem i jego brakiem jest taki sam jak w przypadku przyjmowania antybiotyków "zwyczajnie"??
    • chętnie posłucham...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się