Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      antykoncepcja

antykoncepcja

(3 wyniki)
    • Witam, Od blisko pół roku łykam euthyrox w zw. z niedoczynnością tarczycy. Niedoczynność niewielka, więc euthyroxu też niewiele [50-75 mcg]. Natomiast od trzech miesięcy biorę też pigułki antykoncepcyjne, a ponieważ tak mi było wygodnie, to łykałam je rano razem z euthyroxem. W tym czasie moje TSH z poziomu 7.47 UROSŁO do 7.77!!! Obecnie jestem na etapie sprawdzania, czy przypadkiem pigułki anty brane razem z euthyroxem nie niwelują jego działania. Biorę je osobno, a za 6 ty...
    • Dziewczyny, kochane panie. Jak ma sie jedno do drugiego..? Walcze z niedoczynnoscia od ok 4 lat, biore E. jednego dnia 100, kolejny 75 na przemian. Od 2 tygodni biore srodki antykoncepcyjne - Yasmin. Moga zle na siebie oddzialywac? Mam wrazenie, ze jestem bardziej depresyjna, ale i nerwowa, generalnie psychicznie labilna.., ale i sytuacja w moim malzenstwie nie byla za dobra ostatnio, wiec.. nie potrafie jasno stwierdzic czy to te "wymieszane hormony" z obu srodkow czy srodki zewne...
    • Mam pytanie.dowiedzialam sie ze choruje na Haszi ,dostalam tabl.Letrox a biore tabletki antykoncepcyjne.Czy ich jednoczesne stosowanie moze miec jakis negatywny wplyw na organizm, badz jedne tabletki moga oslabiac dzialanie drugich???W koncu obydwa rodzaje tabletek to hormony.prosze o odpowiedz.Z gOry dziekuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się