Forum Zdrowie Tarczyca dorosłych i dzieci
ZMIEŃ
      antykoncepcja

antykoncepcja

(3 wyniki)
    • Czy to możliwe, że tabletki antykoncepcyjny obniżają wyniki TSH na poziom hormonu tarczycy? Kilka miesięcy temu miałam podwyższone wyniki i podejrzenie niedoczynności tarczycy (nie leczyłam się) Jakiś czas później zaczęłam brać tabl. antykonc. - zrobiłam ponowne wyniki TSH i są teraz w normie. Samo się uregulowało? czy te tabletki mogły mieć jakiś wpływ..? Nie wiem czy iść do lekrza i zawracać mi głowę wynikami w normie...
    • Witam!!! Mam pytanie,otóż moja przyjaciółka ma chorą tarczyce (nadczynnosc),jak na razie nie chodzi z tym do lekarza,wiec nie wiem jak daleko jest posunieta jej choroba.Dziewczyna od jakiegos czasu niewspółżyje z mężem bo nie wie jak sie zabezpieczyc.W spiralke nie wierzy bo kiedys jej sie obsuneła i musiała z niej zrezygnowac,w grudniu pękła jej prezerwatywa i boi sie teraz ich uzywac,tabletek nie chce brac bo nie wie jak to jest przy chorej tarczycy.Mówiłam mojej przyjaciólce ze ...
    • Spokojnie Wam wytłumacze o co mi chodzi. Moja Mama ma Hashimoto, więc poprosiła mnie, żebym zrobila badania hormoalne czy i u mnie się zabawa nie zaczyna. Poszlam i wziełam skieowanie na cały zestaw badań i poziom TSH. Dodam, że prawie 4 miesiąc temu urodziłam drugi dziecko a 2 tygodnie temu przyjełam Depo-provera. Badania robiłam 5 dni po przyjęciu zastrzyku i mój poziom TSH to 0,005 mikrolU/ml. Czy tak duża dawka hormonów - estrogenów w zastrzyku może aż tak wpłuynąć na hormo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się