Forum eDziecko Ciąża i poród Niepłodność
ZMIEŃ
      antykoncepcja

antykoncepcja

(18 wyników)
    • Polecam wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=89099259 Jakie jest wasze zdanie na ten temat?
    • Jestem po poronieniu-lekarz określił to bardzo delikatnie:cud że wogóle pani zaszła bez leków... diagnoza>pcoS i co teraz:mam się od razu zastrzelić?jakie leki się na to bierze i jakie one mają działanie?przez 2 lata brałam antykoncepcję nie wiedząc że sama nią jestem,dzięlki tym tabletkom po pół roku zszłam,co z tego jak nie nacieszyłam się ciążą.a teraz lekarz mówi że nie dość że będzie problem z zajściem ale większy z utrzymaniem......... płakać się chce.....
    • Mam do Państwa pytanie... Od jakiegoś roku stosuję tabletki antykoncepcyjne „Diana”. Jestem młodą osobą i w tej chwili nie jestem przygotowana na wzięcie odpowiedzialności za nowe życie, poza tym zawsze chciałam, aby moje dziecko było zaplanowane i oczekiwane w odpowiednim momencie. Zaczęłam stosować owe tabletki, ponieważ, po pierwsze były mi potrzebne z wiadomych powodów, a po drugie wyregulowały mój cykl miesiączkowy – od zawsze miałam z tym problemy. Niere...
    • no właśnie, ile powinnam odczekac po antykoncepcji doustnej? przyjmuję cilest i niedługo chcę zajśc w ciąże. czy powinnam odczekac dwa- trzy miesiące czy moge starac sie o dziecko zaraz po odstawieniu tabletek? cilest biore juz kilka lat bez zadnej przerwy. chiałabym odczekac tylko jeden cykl a potem starac sie o dziecko - czy takie działanie byłoby bezpieczne dla ciąży i prowidłowego rozwoju dziecka? może możecie powiedziec coś na ten temat z własnego doświadczenia?
    • Część dziewczyny jestem w kropce , przygotowuje sie do IVF i jestem obecnie na antykach, ale mam probnem nie wiem czy to jest normalne ,8dc i nadal mam @ jestem na MARVelonie ,nie wiem czy to normalne czy moze trzeba zmienic lek , moze ktoras miała podobny problem , od nastepnego cyklu zaczynam stymulacje i nie wiem czy to w czymś nie zaszkodzi . Podzielcie sie swoimi doświadczeniami .... Serdecznie pozdrawiam.
    • przygotowując się do in vitro??? Pierwszy raz życiu jestem na antykach, ale i piewerwszy raz mam plamienie w środku cyklu. Czy to jest nomalne?? Cykle mam 26-28 dniowe. Biorę Harmonet.
    • Zwracam się z tym pytaniem do dziewczyn z tym doświadczeniem.Czy antykoncepcja jest konieczna przed in vitro,czy któraś sobie to odpuścila?Ja nigdy nie mialam problemu z owulacją a lekarz mi zalecil antykonc.po to by jajniki odpoczęly,by w następnym cyklu byla lepsza owul..Szczerze mówiąc szkoda mi cyklu.Co wy na to.Odpowiedzcie proszę bo dziś muszę podjąć decyzję.
    • to znaczy wzięłam jedną serie (21 tab- regulon),a teraz lekarz przepisał mi znowu,czy coś się dzieję ,z nerów zapomniałam go spytać.POMOCY
    • Witam!!! Jestem 3 lata po ślubie od 1,5 roku staramy się o dzieciątko. Wcześniej przez 7 lat stosowałam tableyki antykoncepcyjne (Minisiston) Zaczynam się zastanawiać czy miało to wpływ na moje obecne problemy...
    • czy ktoś miał taki przypadek że po invitro zrobiła się torbiel miałam w kwietniu mieć drugi transfer mam jeszcze 3 zamrożone komórki ale przez tą torbiel nie moge brać leków na stymulacje a nie wiadomo czy w naturalny sposób bende miała chciałam się zapytać jak to jest z takimi torbielami czy samoistnie napewno pękają bo mi lekaż powiedziała że tak i raczej nie ma się czego obawiać ale ja się obawiam bo już miałam usuwane torbiele operacyjnie
    • Jeden z lekarzy każe robić badania i mówi, że jest coś nie tak, inny każe jeszcze czekać i się obserwować. Zajrzałam na forum npr i... mam trochę wyrzutów sumienia. Tabletki brałam 4, 5 roku i nie wiem, czy to nie ich wina. Cykle mam 26-32. Czy możecie mi powiedzieć, czy już powinnam się martwić? Czy macie jakieś doświadczenia z obserwacjami cykli? Po jakim czasie lekarz u Was uznał, że trzeba się leczyć? Ja boje się tych leków, bo moja znajoma to się po nich strasznie roztyła, a ...
    • Dziewczyny,nie wiem co mam myśleć?Od owulacji ostatnio bolą mnie piersi,w tym cyklu okropnie i do tego bardzo się powiększyly.Temperatura w pochwie okolo 37,3,objawy można powiedzieć ciążowe.Tylko jest problem-dziś jest 25 dzień cyklu a rano pojawilo się niewielkie plamienie.Nie wiem co to oznacza,bo nie boli mnie brzuch tak jak zwykle przy okresie,nigdy tak wcześnie nie dostalam @.Nie wiem co się dzieje a najgorsze jest to,ze od tego cyklu mialam zacząć antykoncepcję i nie wiem c...
    • i znów kolejne straszne wiadomości w TV. dlaczego to wszystko jest takie niesprawiedliwe???
    • proszę o poradę czym można obniżyć FSH ( w 3 d.c 11,6 ), znalazłam na forum,że można jeść selen czy to prawda.
    • około 10 maja zaczynam antykoncepcję .Ile to może potrwać do testowania(mniej więcej)
    • info.onet.pl/989814,12,item.html i mimo to w naszym kochanym kraju wola leczyc za darmo narkomanow i alkoholikow, a nie nieplodnych:(
    • Strasznie nie chcę wkładać sobie termometra ........ Ale muszę, czy mogę wiec do buzi, pod język np.? Słyszałam, że mozna w uchu, ale jaki wybrać najlepszy termometr do tych cholernych pomiarów?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się