Forum Zdrowie Epileptycy - łączmy się!!!
ZMIEŃ
      antykoncepcja

antykoncepcja

(4 wyniki)
    • Witam. Pytanie prawdopodobnie do kobiet: Jak reagujecie na pigułki?
    • www.viamedica.pl/gazety/gazetaN/darmowy_pdf.phtml?indeks=14&indeks_art=144 tu macie fajne opracowanie na temat antykoncepcji przy epi. Jak pewnie wiecie, jedne leki wykluczają stosowanie hormonow, inne dopuszczają ale rownoczesnie nie dają gwarancji ze antykoncepca bedzie skuteczna. Czyli jak dla mnie bez sensu jest ich branie w takim przypadku... Moj ginekolog polecal mi Meride, twierdzac ze zawiera inny hormon ( progestagon a nie estrogen) i moze byc stosowany u kobiet z epi. Dotar...
    • Jestem na pigułkach od roku i po ostatniej wizycie u mojego ginekologa, doszliśmy do wniosku, że na razie to raczej sie nie zmieni. Ale mam trochę obawy, że będę do menopauzy brała pigułki, bo jak tu się uchronić od niechcianej a przede wszystkim niezaplanowanej ciąży, do której kobiety z epi muszą się dobrze przygotować? Jak sobie z tym radzicie??
    • Witam, zastanawiam się, jakie metody antykoncepcji stosują drogie forumowiczki. Ja biorę małą dawkę tegretolu (200 dwa razy dziennie), i już przy takiej dawce najmocniejsze tabsy antykoncepcyjne są dla mnie za słabe (wchłania się za mała ilość hormonów). To tylko ja tak mam czy inne panie też się z tym spotkały? Pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się