awans

(11 wyników)
  • Witam Drogie Panie! W przedszkolu niepublicznym pracuję od września ubiegłego roku. Jestem jeszcze w trakcie studiów, więc awans zawodowy to jeszcze odległa dla mnie sprawa. Zaniepokoiła mnie jednak rozmowa z moją znajomą, która pracuje w przedszkolu publicznym, a mianowicie chodzi o to, że ponoć ma wejść ustawa, przez którą nauczyciele pracujący w przedszkolach niepublicznych nie będą mogli zrobić awansu zawodowego. Szukałam czegoś w Internecie, na stronie Ministerstwa Eduk...
  • Mam pytanie natury technicznej odnośnie awansu zawodowego...Jeżeli awans na kontraktowego został zrobiony w przedszkolu, to czy istnieje możliwość, aby zmieniając pracę, mianowanego robić jako nauczyciel nauczania początkowego? Czy należy zaczynać od początku, czyli jako stażysta, czy zdobyty stopień liczy się również w szkole?
  • Na początku przepraszam za, być może, głupie pytania ale jestem początkująca - zarówno jako nauczyciel jak i na tym forum:) Trochę już forum przejrzałam ale nie znalazłam odpowiedzi na moje pytania (być może za mało szukałam?.) Mam dwa pytania i bardzo proszę o odpowiedzi. 1. Mam uprawnienia do nauczania w szkole (od 4 klasy szkoły podstawowej, gimnazjum no i liceum). Zaczynam studia podyplomowe - wychowanie przedszkolne. Najbliższą przyszłość wiażę z pracą w przedszkolu i w zw...
  • Witam, od wrzesnia planuje rozpocząć awans zawodowy- nauczyciel stażysta. W związlu z tym mam pytanie, czy wystarczy jak ustnie zgłoszę dyrekcji chęć rozpoczecia awansu i wszytskie kwestie z tym zwiazane czy poqwinnam raczej napisać jakieś podanie z prośbą o rozpoczęcie procedury awansu...
  • Kobiety pomóżcie bo albo ja jestem taka nierozumna albo już nie wiem , w tym roku skonczylam studia, dostalam się do pracy w przedszkolu publicznym , zaczynam od 1 września, rozpoczynam staż ,Dyrektor kazała napisac mi plan rozwoju zawodowego i nie rozumiem czy ja po skonczeniu stazu będe nauczycielem stayżystą czy kontraktowym, czy ja się teraz staram o stopieńnauczyciela stażysty czy kontraktowego?bo do tej pory tłumaczono mi że po 9 miesiącach będe stażystą , a potem po 2 latach mogę stara...
  • MAM PYTANIE: jak wyglada sprawa awansow w przedszkolach prywatnych? przeprowadziałam sia, a mam za soba 2 lata stazu na nauczyciela mianowanego. Czy jest mozliwosc kontynuacji? w przedszkolu prywatnym....? DZIEKUJE
  • Mam pytanie, moze ktos sie orientuje. Czy osoba z wyksztalceniem mgr pedagogicznym, bez pedagogiki przedszkolnej, ale z rozpoczetymi od pazdziernika studiami podyplomowymi na kierunku ped.przedszkola, reedkacja i zintegrowana moze rozpoczac staz jako nauczyciel, czy musi uzupelnic wyksztalcenie i dopiero wtedy rozpoczyna staż na nauczyciela kontraktowego. Czy decyzje w tej sprawie wydaje dyrekcja przedszkola, czy kuratorium i jakie sa szanse jesli kuratorium? Dziekuje za odpowiedz
  • Witam jestem nauczycielką kontraktową starającą się o nauczyciela mianowanego. Czy ktoś może mi odpowiedzieć jak często powinna odbywać się hospitacja zajęć u opiekuna stażu i odwrotnie? Podczas stażu na kontraktowego to były 1 u opiekuna staży i 2 u stażysty w miesiącu ale jak ma być teraz?
  • Witam serdecznie ! Czy ktoś mógłby mi pomóc - potrzebny mi jest pomysł na prezentację dorobku zawodowego przed komisją egzaminajcyjną, nie może to być prezentacja multimedialna, ale coś co otrzyma każdy z członków komisji forma dowolna - ktoś może robił portfolio nauczycielskie , albo jakiś konspekt ? prosze pomóźcie bo ezamin mam za trzy tygodnie i nie wiem co z tym zrobić - POMOCY !!!!
  • Witam! Zaczynam pracę od listopada jako nauczyciel przedszkola. Jestem po mgr z ped. przedszkolnej i dotychczas nie pracowalam w przedszkolu państwowym wiec nie robilam awansu zawodowego a teraz juz go w tym roku nie zaczne. Jestem przyjęta jako nauczyciel stazysta lecz ten staż nie liczy mi sie do awansu. I moje pytanie brzmi tak czy muszę pisać codziennie konspekty i inne takie "papierki"? To piszą osoby podejmujące starania o awans a ja go nie zdążyłam zacząć. Przynajmiej ta...
  • Czy orientujecie się w wysokości zarobków nauczycieli przedszkola pracujących z funduszy inijnych?? Słyszałam różne opinie i nie wiem co mam myśleć na temat wysokości swoich zarobków ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się