badania moczu

(6 wyników)
  • badanie ogólne glukoza nie wykryto bilirubina nie wykryto cuała ketonowe nie wykryto ciężar właściwy 1,020kg/l krew negatywny ph 6,5 białko nie wykryte urolilinogen 0,2 eu/dl azotyny negatywne leukocyty nie wykryto barwa jasnozółta OSAD NABŁONKI WIELOKĄTNE nieliczne bakterie mierne erytrocyty 0-3 świeże w polu widzenia leukocyty 0-2 w polu widzenia kryszt.szczawianu wapnia pojedyncze synek byłna antybiotyku od środy nie bierze
  • kol.żółty cięż.właś.1.005 ph.8,0 erytrocyty 10/ul nabłonki płaski-pojedyncze leukocyty 1-2 erytrocyty świeże i wyługowane:0-1 ...
  • Czy mogę dać małemu Furagin dziś wieczorem,jeśli jutro rano będę mu robić badanie ogólne moczu i posiew? Miał już jeden ZUM w maju a dziś narzeka że boli go jak sika. Całą noc będę miała wizje namnażających się bakterii. A przy okazji: on skończył tydzień temu Zinnat na zapalenie oskrzeli.Czy to w ogóle możliwe żeby przez tydzień zahodowała się jakaś Coli? On już miał isć do przedszkola jutro!!
  • nasz prawie 4-miesięczy syn miał stwierdzone niedługo po urodzeniu poszerzone miedniczki nerkowe. kolejne badanie USG to potwierdziło. podobno układ kielichoow-miedniczkowy jest poszerzony nieznacznie. zakażeń w sumie nie było tzn. badanie ogólne zawsze ok, posiewy wychodziły średnie ale to sądzę był błąd przy pobieraniu (do woreczka) i baktreie pod napletkiem. w środę miał robioną cystografię, badanie nie wykazało odpływów. posiew z cewnika był jałowy. co dalej?jakie koljne badania...
  • Witam. Moja corka od okolo 10 dni walczy z takim zapaleniem pecherza: Badanie ogolne moczu ma idealne (leukoyly 1-2) a na siku biega co 15 minut i mowi ze ja boli przy sikaniu (ale troche). Pani dr stwierdzila, ze jak to jest zapalenie cewki to wyniki takie moga byc. Mala dostala furagin na 3 - 5 dni. Po 5 dniach nie bylo roznicy. Dostala bactrim. I tez roznicy nie ma. Przemywalam jej okolice cewki rivanolem. Lekarka sugerowala clotrimazol, ale nie ma tam nic zaczerwienionego, nie ma ...
  • Wiem, że na to pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi, ale chciałabym wiedzieć jak u was przebiegał etap do stwierdzenia choroby? Moja córeczka jest pacjentka poradni nefrologicznej, ale jak do tej pory to przez ostatnie pół roku cały czas robimy tylko badania ogólne moczu i osadu moczu, raz zrobiono jej usg nerek, jamy brzusznej i pęcherza moczowego. W moczu prawie za każdym razem ma leukocyty powyżej normy, dwa razy wyszła jej glukoza (100) i utrzymuje się białko (z reguły ś...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się