Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      badanie tsh

badanie tsh

(5 wyników)
    • Witam chciałam zapytac czy ktoś z was robił postawowe badania tj TSH ft3 ft4 T3 T4 po zażyciu rano eytyroksu czy to ma sens sprawdzić poziom tych TSH ft3 ft4 T3 T4 na czzco bez tabletki a na drugi dzien po zażyciu eutyroxu , nie wiem co ta moja endo kombinuje może chodzi o ustalenie dawki? pozdrowionka
    • Dziewczyny, jak często robicie dzieciom badanie profilu tarczycowego? Mam trzylatka, ostatnio miał badanie jak miał tak około 1,5 roku. Jak na razie wszystkie wyniki były idealne.
    • Jest mi źle. Leczę się od października.Startowałam z tsh 22. W grudniu było lepiej. Moje ostatnie wyniki to : tsh 1,546 (0,350-4,940) ft3 2,79 (1,71-3,71) ft4 1,17 (0,70-1,48) Są to wyniki przy dawce 62,5 euthyroxu. Po tych wynikach biorę 75 euthyroxu i badanie tsh mam zrobić w lutym. Znów czuję sie tak, jak przed leczeniem tarczycy. Ból gardła, ucisk w szyi-dość dziwne uczucie nie wiem jak opisać. Cały dzień jestem zmęczona, a najgorzej jest z psychiką. Wszystkim się martwie, mam j...
    • Dostalam dawke 75 i mam watpliwosci czy od razu odstawic euthyrox,bralam ostatnio 75+18,75.A moze kilka dni pobrac polowe 75 euthyroxu+18,75 i polowe 75 nowothyralu Poradzcie prosze
    • witam. Od lat robię badania tsh i usg tarczycy, gdyz mam powiększoną tarczyce -podobno wole obojętne.Zaszłam w ciąże bez problemu i chociaż była zagrożona -szczęśliwie urodziłam córkę. Po porodzie TSH w normie, usg- wzmozone przepływy. lekarz zlecił badanie przeciwciał, moje wyniki: ATPO 5,7 IU/ml norma < 35,00 ATG 2428,1 IU/ml norma < 34,00 Jestem tym przerażona bo do tej pory (ciąża, poród)- wszystko było w normie. Co oznacza taki wynik przeciwciał antytyreo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się