aannaa6 13.04.10, 20:27 Dziewczyny, jak często robicie dzieciom badanie profilu tarczycowego? Mam trzylatka, ostatnio miał badanie jak miał tak około 1,5 roku. Jak na razie wszystkie wyniki były idealne. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blaszka0662 Re: do mam z Hashimoto 13.04.10, 20:53 Ja mojemu synkowi też 3 latkowi robiłam badania niedawno i rok temu. Nie kłuje go specjalnie. Zawsze dodaję tsh przy okazji innych badań. Przy usg węzłów chłonnych zbadałam też tarczycę. Jest ok. Moja endo uważa, że jeśli nie widzę żadnych niepokojących objawów u dziecka to przebadać go powinnam dopiero w okresie dojrzewania. Ale ja oczywiście przy okazji każdej morfologii będę badała tsh. Odpowiedz Link
madziulaw Re: do mam z Hashimoto 13.04.10, 21:11 zwracać uwagę na: 1- niepokojące objawy np. sucha skóra - mój syn ma przerazająco suchą skórę na rękach kiedy jest niedoczynny, marudzenie, przygnebienie, płaczliwość, posypianie, rozdrażnienie, drętwienie kończyn itd Zgadzam się z blaszką: "oczywiście przy okazji każdej morfologii będę badała tsh"-- Odpowiedz Link
tajemniczy_ogrod Re: do mam z Hashimoto 14.04.10, 08:41 czy powinnam zbadać hormony mojej córce?? Ma prawie 2 latka, o chorej tarczycy dowiedziałam sie po ciąży, w ciąży było "raczej" w porządku bo powiedzmy, ze hormony miałam w normie ale nie miałam świadomości, ze jak hormony są w normie, a w dolnej granicy to coś jest nie tak. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
junkersica Re: do Tajemnieczego Ogrodu. 14.04.10, 09:17 Ja uważam, że tak. Lepiej dmucha na zimne i kontrolować dzieci co jakiś czas - w końcu mają nasze geny Odpowiedz Link
tajemniczy_ogrod Re: do Tajemnieczego Ogrodu. 14.04.10, 10:12 dzięki, więc przy najbliższej okazji sprawdzę Odpowiedz Link