Forum Auto-Moto Automobil
ZMIEŃ
      blachy

blachy

(17 wyników)
    • Na jakims wyboju pewnie, bo watpie zeby mi ja ktos wyjal, a tylna zostawil. Nie wiecie czy za to sie duzo buli - placac za nowa w urzedzie, i ewentualnie jak mnie policja zlapie bez blachy z przodu? (W razie czego nie jezdze.) I czy macie jakies sposoby na fest mocne przytwierdzenie blachy? Moja byla dotychczas wlozona za takie plastikowe zaczepy, wygladalo mi to od razu na dziadostwo, ale nie bylo sie tym kiedy zajac, a teraz juz po ptokach. pzdr /neutrum
    • Warszawskie blachy = cham - czyli jak rodzą sie stereotypy miasta.gazeta.pl/poznan/1,89336,6962777,Jestem_z_Warszawy__Mam_pierwszenstwo.html taki sobie artykuł o wszystkim i o niczym. Nawet nie wiem czy warto o tym dyskutować na forum
    • spójrzcie na to: moto.allegro.pl/show_item.php?item=58668963 Auto faktycznie rzadkie, ale sprzedający chyba przesadził. Leżąca w trawie "buda" i niewiele więcej... w tej cenie... Podobie zresztą na innej aukcji - Syrena 103 na "żółtych" blachach, ale ze 103 zostało tam niewiele poza papierami. Ciekawe, jak dostał wpis do ewidencji zabytków? moto.allegro.pl/show_item.php?item=58657052 No to sobie pomarudziłem :-) Pozdrawiam
    • Proponuję, abyśmy sobie sprawdzili, na ile stereotypy są prawdziwe. Niech każdy, nie patrząc na innych, oceni w skali 1:10 prawdziwość twierdzenia. Gdzie 10 - zgadzam sie w 100%, 5 - ani w te a ni we wte, 1 - jestem zupełnie przeciwnego zdania :) Jeżeli ktoś ma jakieś inne propozycje niż ja, to niech dorzuci :-) Jest to oczywiscie taka zabawa tylko. Zaczynam 1. Golfami I jeżdżą wiejskie dyskotekowe dresiki - dla mnie [9] 2. Kierowcy na blachach warszawskich jeżdżą dużo bardzi...
    • Wiem, że było ale cosik mi ciężko znaleźć. Generalnie - kolega chce kupić auto na niemieckich blachach już sprowadzone. Jakie koszty musi ponieść? wersja B - jedzie do Niemiec i tam kupuje - jakie koszty musi ponieść? Oczywiście nie pytam tu o cenę auta, dojazd i hotel :)
    • czy ktoś z Was ma doświadczenia i oglądał swoje zdjęcia z fotoradarów? czy policja jest w stanie odczytać numer rejestracyjny z naklejki na szybie? bo zrobili mi zdjęcie na gierkówce, a akurat zdjąłem rejestrację bo podkładkę pod tablicę miałem połamaną i nie chciałem zgubić blachy ... odczytają i dojdą do właściciele? czy nie dojdą? pzdr, j
    • ...najlepiej zabezpieczone przed korozją.Czy są takie? Ja zaczynam się zastanawiać,czy przypadkiem fabryki,wiedząc że dany samochód jest przeznaczony do Polski,specjalnie nie dają gorszych jakościowo powłok antykorozyjnych.Może wychodzą z założenia że w Polsce drogi są marne a w zimie i tak solą napotęgę,więc żadne zabezpieczenie nie pomoże. Wyobrźcie sobie że dzisiaj oglądałem rocznego Golfa IV z przebiegiem 35 tys.km. Samochód bezwypadkowy (kolegi,więc bym o tym wiedział)koroduje...
    • Może teraz trafiłem ? Dzisiaj ok 15:30 dokładnie na zakręcie Postępu/Bokserska. No i blachy by się chyba zgadzały (WW...).
    • Znaleźliśmy zakład, który nam "przerobi" inne stare tablice na nasz numer, nie mają tylko tablic. Mrzagi mówiłeś że masz do zaoferowania stare, czarne blachy! Odezwij się do mnie koniecznie - posyłam Ci na priva mój telefon, wyślij sms z numerem, a odzdzwonie. A może ktoś ma na niego namiar? Mogę podjechać jutro do Wałbrzycha jezeli będzie trzeba.
    • Pomyślałbym, biedni nieodpowiedzialni ludzie po prostu... ale ten 'kofiszop'... zresztą, sami zobaczcie: motoryzacja.interia.pl/hity_dnia/news/wstyd-bmw-z-polski-i-miotla,1295833
    • Czytam sobie właśnie politykę. jest napisane jak najlepiej dojechać do Słowenii. Że niby przez Cieszyn. Może i W-wy tak. Ale już np. Z Wrocławia, Poznania, Szczecina, Zielonej Góry, Gorzowa itd niekoniecznie :( NIe mam nic przeciwko. Ja tam wiem, jak się jedzie do Słowenii. Ale można by napisać "Z warszawy najlepiej dojechać". Tymczasem coraz więcej dziennikarzy zakłada że oczywiste jest że pisza o warszawie. to samo tu na forum też czasami.
    • Wg. danych Kraftfahrtbundesamt sredni czas zycia samochodow osobowych w Niemczech wzrasta znaczaco. W roku 1970 sredni czas zycia samochodu wynosil 9,1 roku. Obecnie natomiast 11,9, czyli 30 % wiecej. www.spiegel.de/auto/aktuell/0,1518,269769,00.html I niech ktos jeszcze powie, ze dawniej wszystko bylo lepsze, blacha grubsza, a silnik wytrzymalszy :-) Pozdr. K.
    • Z powodu mojej Foczki. Wczoraj zmusiłem się (o wiele za puźno)do dokładnych oględzin spodu auta i wszystkich zakamarków, w celu wyeliminowania potencjalnych zalążków korozji. Karoseria jest OK, czego nie powiem o drzwiach w ich dolnym obszarze. Na pierwszy rzut oka wydawały się pozbawione wad i pewnie nie wpatrywałbym się tak szczegółowo, gdyby nie maleńka wzdymka na rancie. Gdy zacząłem delikatnie skrobać, moim oczom ukazał się brunatny nalot.Gdy pojawiło się wolne od rdzy pole bla...
    • Nigdy!!! Postanowiłem już wykonać przegląd konserwacji Focusa. Gdy podwozie było brudne,wszystko się wydawało OK. Ale gdy sobie umyłem pod ciśnieniem,konserwacja zaczęła odpadać,odsłaniając korozję.Dodam,że fabryczna konserwacja.Ford ma 12 letnią gwarancję,ale pod warunkiem wykonywania przeglądów w ASO. Ja przeglądy wykonuję samodzielnie,bo mam kanał w garażu.Jednak gruntowne mycie podwozia wykonałem dopiero teraz. Korozja jest powierzchowna i łatwa do usunięcia.Ale,czy ocynkowan...
    • LDV...(4)

z silnikiem Andorii 2,4 td. Kolega ma takie coś do wzięcia z przebiegiem 130 tys.km i był by bardzo wdzięczny Waszych opinii.
    • male okna(14)

samochody coraz bardziej przypominaja czolgi. nie wiem, czy zwrociliscie uwage, ale bardzo maleje powierzchnia szyb w samochodach. boczna linia okien poszla strzasznie do gory. spojrzcie na tylnie boczne okno w octavii, alfie 156 i innych. w srodku mozna sie nabawic klaustrofobii. widocznosc z wnetrza jest koszmarna. porownajcie to sobie z autami sprzed 10 czy 20 lat - tymi parkowalo sie o wiele latwiej. strasznie mnie sie ta nowa moda nie podoba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się