Forum Dom Materiały budowlane
ZMIEŃ
      blat

blat

(10 wyników)
    • Mój obecny blat ma jakieś 12 lat i wymiary 145/60/3 - szerokość/głębokość/grubość. Chcę kupić nowy blat kuchenny o 100cm szerszy w którym następnie wycinane będą otwory na płytę grzewczą ceramiczną i wpuszczany w blat zlewozmywak. Na co zwrócić uwagę przy zakupie czy warto w sklepie JUAN? Jaki rodzaj materiału i jakie ceny. Zupełnie nie mam pojęcia..
    • Witam bardzo proszę o poradę, jestem w trakcie remontu kuchni kupiłam blat bukowy ale nie wiem czym go pomalować czy może polakierować. Bardzo bym prosiła o dokładną nazwę tego lakieru czy oleju i gdzie taki mogę kupić. Wiem że to nie może być zwykły lakier do mebli, parkietów itp. Bo przecież na nim będą przygotowywane posiłki. Pozdrawiam
    • Planuję wymianę blatu w kuchni na kamienny. Czy ktos z uzytkowników mógły mi zaproponować rodzaj kamienia; chodzi mi o taki, który będzie wytrzymały na temperaturę, tłuszcz, łatwy w utrzymianiu. Dziękuję:)
    • jakie blaty kuchenne polecacie, z czego ?jak wygląda kwestia blatów kuchennych zrobionych z kafelek, chodzi o utrzymanie ich w czystości, zarówno kafelek jak i fug.Bardzo mi sie podoba takie rozwiazanie, tylko nie wiem czy jest praktyczne.
    • Witam serdecznie, Zastanawiam się ostatnio nad renowacją mojego biurka, konkretnie samej powierzchni blatu który niestety ma parę brzydkich wypalonych dziur. Blat jest z płyty wiórowej pokrytej okleiną, więc zastanawiam się czy gdybym porządnie przetarł powierzchnię gruboziarnistym papierem ściernym to czy naklejona na wierzch okleina samoprzylepna (myślałem konkretnie o takiej: tapetuj.pl/okleina-meblowa-buk-czerwony.html) by się trzymała.
    • Drodzy forumowicze,jestem na etapie wyceny projektu mojej kuchni. Wybrałam górne szafki lakierowane na biało, dolne fronty z palisandru natomiast na blat roboczy(niecałe 2,5m długości) i wyspę o pow.1,5m x 0,5m x 0,85m chciałam zastosować Corian( lub Staron u niektórych producentów kuchni). Przyznam ,że trochę zdębiałam gdy dostałam wycenę gdzie za ten nieszczęsny Corian(Staron) musiałabym zaplacić 14,5 tys zlotych!! Czy to normalna cena?? Wyszło na to że same blaty z wyspą kosztują po...
    • Hej, Jestem po remoncie mieszkania, zresztą chyba mówię to na wyrost, bo różne prace jeszcze trwają. Ostatnio zamawiałam blat na szafki kuchenne oraz blat na otwór w ścianie - żeby stworzyć barek. I właśnie przy tym barku mam problem - przy zakładaniu blatu montażyści zniszczyli mi ściany. Okazało się, że pomiar był źle zrobiony i zamówiono za długi blat. Różnicą jedynie ok. 1 cm, ale montażyści, żeby założyć blat musieli skuć tynk. Trochę mnie to podłamało, bo na ten remont wydała...
    • 1.Jakie drewno polecacie do kuchni-czy w grę wchodzi tylko egzotyczne? lub 2.Jakie panele? dzieki
    • czy polecilibyscie blaty z granitu? jakie sa minusy? slyszalem, ze sok z cytryny jest nie do zmycia....
    • Zamowilam blat kuchenny w ksztalcie litery L, zeby nie bylo laczenia blatow, tylko jednolita plyta.Ten blat o wymiarach okolo 170 na 180 bedzie wycinany z prostokatu i pozostanie kawalek kamienia o wymiarach 110 na 120, z ktorego chcialam zrobic blat stolu 65 na 100.Powiedziano mi, ze pozostalosc po wycieciu litery L nie jest moja, mimo ze za nia musze zaplacic, a jak chce jeszcze stolik, to za material na niego mam dodatkowo zaplacic, chociaz bedzie robiony z mojej zaplaconej ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się