Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      blizny

blizny

(7 wyników)
    • ? Kasia Galeria Ślubna deparis-pl
    • Czy możliwe jest leczenie homeopatyczne blizn po ospie wietrznej u dorosłej osoby. Blizny nie są wgłębione - z daleka wyglądają jak sine lub brązowe plamy. Jest tego bardzo dużo - wszelkiego rodzaju maści na blizny odpadają. Po ospie minęło pół roku, więc raczej już same nie zejdą. Mam możliwość pójścia do lekarza homeopaty klasycznego i zastanawiam się czy można coś takiego leczyć.
    • plizzz :)
    • moja 4-letnia córka właśnie wychodzi z ospy i już teraz widzę, że w niektórych miejscach zostaną blizny, niestety również na twarzy :-( strasznie wolno jej się ta ospa rozwijała, a niektóre zmiany przechodziły wręcz we wrzody. nawet w tej chwili na palcu wskazującym ma takiego jednego, który choć przysechł, jednak jeszcze tam jest. podawałam jej Rhus toxicodendron, potem Arsenicum, bo Rhus średnio pomógł, a późniejsze objawy idealnie pasowały do Arsenicum. świądu praktycznie nie...
    • CZY JAKAS DOBRA DUSZA MOGLABY MI DORADZIĆ, CO SPRAWI ZE BLIZNA PO CC ( 4 TYG TEMU ) ZACZNIE SIE ZMIEKCZAC I PRZESTANIE BOLEC BRZUCH I ZMNIEJSZY SIE OPUCHLIZNA I W OGOLE ZEBY BYLO TAK JAKBY CIECIA NIE BYLO. PROSZE O PORADE !!!! DZIEKUJE, MAGDA I MIKOLAJ www.foto.xp.com.pl/mikolaj
    • ponieważ wątek się skończył ponad rok temu i nie można go podciągnąć, to piszę nowy. Dużo było pytań gdzie kupić homeopatyczną maśćgrafitową. Ja kupiłam na drugim końcu Polski - w krakowskiej "aptece pod globusem" - przez telefon. 50 gram kosztuje jakieś 11 zł. Rewelacja na świeże blizny. Ja leczę tym gojące się blizny po ospie u moich dzieci. Wszystkim poszukującym życzę powodzenia.
    • Witam szanowne grono znawców! Za tydzień mam operację usunięcia mięśniaka macicy. W jaki sposób mogłabym się wspomóc Arnica montana CH 30 i CH 200? ( takie akurat mam ). Dziękuję za odpowiedź, liczę, że szybką, bo podobno trzeba zacząć stosować kilka dni przed zabiegiem :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się