-
Witam po roku :-)
Chcę zmienić fotelik i proszę o pomoc. Dziecko ma 11 m-cy i waży około 9,5 kg. Samochody są 2: Rover 200 (5-cio drzwiowy, 1999 r.) oraz BMW E38 (1996 r.), oba bez isofixów. Chciałabym fotelik 0-18, w którym do 13 kg synek jeździłby tyłem. Po przejrzeniu wątków wytypowałam:
MC Opal
Britax First Class
Concord Ultimax
Tylko czy do Rovera da się zamontować te fotele? Ewentualnie jakie inne? U mnie w mieście nie ma opcji przymierzenia czegoś sensownego- proponowano mi E...
-
bardzo proszę o pomoc w wyborze fotelika dla 2,7 latka, waga 15 kg
fotelik używany będzie w BMW X1 z 2011 roku
BeSafe iZi Comfort X3 mamy, ale nie pasuje do tego auta, jeździ w innym;), więc ten nie będzie przekładany
priorytet: bezpieczeństwo
-
Witam, musze kupić fotelik dla dziecka. Zastanawiałam się między Maxi Cosi Tobi a Romerem King Plus, ale skłaniam się ku Romerowi, bo pododno łatwiej się montuje niż MC Tobi a ja będę częśto fotelik przekładać między samochodami. Pytanie tylko czy King Plus pasuje do BMW E39 i E60? Jeżeli ktoś ma doświadczenia z KP w BMW to będę wdzięczna za info.
Pozdrawiam!
-
Witam.
Stoję przed wyborem fotelika 15-36 kg, będzie używany w dwóch samochodach - głównie BMW 3 94 rok i czasami Toyota Corolla 92. Najchętniej z odchylanym oparciem, tylko nie wiem który będzie najlepiej pasować do siedzenia (kanapy). Zastanawiam się nad:
Besafe izi up x2
MC Rodi XR lub AP lub Fero
Casualplay Protector
Cybex Solution X (bez pochylania, ale podobno odchylany zagłówek).
Pozdrawiam
-
Zastanawiam się nad zakupem fotelika Cybex Pallas/Solution x 9-36kg.
Proszę o radę czy fotelik ten będzie pasował do BMW 5 z 2005r. i czy
będzie on odpowiedni dla 8 miesięcznego dziecka o wadze 9kg i
wzroście 70cm. Jeżeli okazałoby się, że ten fotelik nie jest
odpowiedni to proszę o zaproponowanie innego.
-
Pomozecie? Pytanie jak w temacie, z tym ze zastanawiam sie czy tylem do jazdy bedzie latwy w montazu w tym samochodzie. Rozumiem, ze ten tylem ma byc na srodku, tak jak od 0-13kg, tak? Wybaczcie pytanie, ale jeszcze nie ogarniam calkowicie tematu... A jesli przodem, to ktory bedzie pasowal (w zakresie cenowym 500-1000 zl). Acha, oczywiscie przypinany pasem, bez isofix. Naczytalam sie troche dobrego o BeSafe iZi Comfort x3, moze byc? Z gory dziekuje za podpowiedzi!
-
Szukam fotelika dla 3 letniego synka. Syn waży 19 kg 110cm wzrostu. Interesuje mnie fotelik z isofixem, cena nie gra roli. Zależy mi na bezpieczenstwie i wygodzie- najlepiej z regulacja oparcia do spania. Bede bardzo wdzieczna za sugestie zupełnie się na tym nie znam a sprzedawcy w roznych sklepach maja zupełnie odmienne zdania.
-
Prosba o pomoc w wyborze jak najbezpieczniejszego fotelika, ktory zapewni dziecku przede wszystkim oczywiscie bezpieczenstwo i komfort. Prosze o jakies propozycje.
-
mam pytanko czy fotelik evolva plus pasuje do glofa 4 ?