bilyk 21.03.11, 22:56 mam pytanko czy fotelik evolva plus pasuje do glofa 4 ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bilyk Re: britax evolva plus 22.03.11, 14:47 przepraszam jesli moje pytanie będzie mało profesjonalne...bo sie na tym kompletnie nie znam. Ale w czym musi być to dopasowanie fotelika do auta? Chodzi o długośc pasów czy kąt pochylenia fotelika? Bo mam dla córki fotelik romer 9-18 kg i on nam pasuje. Zarówno do golfa jak i bmw 530. Młodsza córka jezdzi tylem do kierunku jazdy w maxi cosi. Mam dzieci rok po roku...i teraz się właśnie zastanawiam jak rozwiazac sprawe fotelików. Wymyśliłam, że starszej kupimy wlasnie tego britaxa evola a młodsza przesiadzie sie do romera. Jesli wiec ten romer pasuje to moze britax jest taki sam w konstrukcji? sorki za lakonicznosc mojej wypowiedzi ale pisze szybko z dzieciem na kolanach Odpowiedz Link
mrukumaster Re: britax evolva plus 22.03.11, 15:03 Tutaj chodzi o długość pasów, kąt kanapy jak i budowa zamka. Jeżeli masz romera King Plusa naprawdę dobrze dopasowanego do zapewne Britax Evolva pod warunkiem odpowiednio długich pasów też powinien dobrze siedzieć. Zawsze bezpieczniejszym wyborem jest Recaro Young Sport, który pasuje do większości samochodów. Odpowiedz Link
ilhenny Re: britax evolva plus 22.03.11, 16:03 więc na polu walki zostają dwa Recaro Young Sport lub Britax Evolva Evolva nie pasuje do BMW 520 tego gdzie są pasy zapinane w drugą stronę a Recaro pasuje sam pomysł bardzo dobry przy dwójce dzieci fotelik 9-36 się naprawdę sprawdza pod warunkiem że jest uniwersalny i pasuje do większości samochodów dlatego Young Sport wygrywa Odpowiedz Link