Forum Kultura Muzyka Strawberry Fields
ZMIEŃ
      bob dylan

bob dylan

(5 wyników)
    • Z tej okazji chciałbym Was poprosić o do Dylana sie ustosunkowanie, o najbardziej i najmniej ulubione płyty, czy nawet utwory, o ocenę jego muzyki z perspektywy i wreszcie polecić coś pięknego: Poniedziałek, 22.05, godz. 22.00 w TV4: "No Direction Home - Bob Dylan", cz.I (reż. Martin Scorsese) (cz. II - wtorek, godz. 22:35) Doskonały, wciągający dokument (wiem, bo widziałem), nakręcony zaledwie rok temu więc jest to naprawdę świeża rzecz. Film Świetnie oddaje "ducha czasów" i po...
    • Kupilem sobie wczoraj! Obawialem sie, czy Bob bedzie w stanie utrzymac znakomita forme, ktora trwa od 1997 (!!!!) - "Time out of mind", "Love and Theft", "Modern Times", pol roku temu genialny album z rarytasami z lat 89-2006... I co? Wczoraj caly wieczor zdrapywalem szczeke z podlogi. "Together..." po 5 przesluchaniach wydaje mi sie najlepszym albumem od "Blood on the tracks". Pod wzgledem muzycznym na razie... w teksty jeszcze sie nie wschluchalem odpowiednio mocno, aby dokona...
    • muzyka.onet.pl/mr,1073463,wiadomosci.html <jeb> BTW: zna ktoś tych młodych wykonawców ?
    • Nikt się jakoś nie kwapi, więc ja zacznę. Z czystym sumieniem udało mi się uzbierać akurat 60 ulubionych płyt, ale oczywiście każdy wpisuje, ile może. Dłużej nie mam siły przestawiać kolejności; jedno miejsce wyżej czy niżej nie ma wielkiego znaczenia. 1. The Beatles - Revolver [1966] 2. Procol Harum - Shine on Brightly [1968] 3. Rare Bird [1969] 4. The Nice [1969] 5. King Crimson - In the Court of the Crimson King [1969] 6. Love - Forever Changes [1967] 7. The Who - Tommy [1969]...
    • www.cgm.pl/aktualnosci/wyswietl.php?O_NEWS=5910861&PHPSESSID=c7f92bf7dd5ca7226e39cb2935cb02bd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się