bron

(3 wyniki)
  • Przepisy sie roznia w calym kraju. W pewnych miejscach mozna nosic przy sobie bron, w innych tylko w domu. W obu przypadkach trzeba miec chyba pozwolenie. Nie wiem dokladnie, nigdy mnie to nie interesowalo. Nie pytam, czy ktos ma, czy nie. Ostatnio zaczelam sie nad tym zastanawiac, zwlaszcza gdy uslyszalam kikakrotnie uwagi, ze nie zgineloby tyle ludzi w Virgini gdyby studenci mieli bron.
  • Jak poradzic sobie z tym problemem? Amerykanie sa wg. gazety przerazeni. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,6486306,USA__szalency_z_bronia_w_reku_przez_ostatnie_30_dni.html
  • Refleksja na okolicznosc p. Susanne z "Mam talent". oczywiscie to nie moje odkrycie. Tydzien temu nikt jej nie znal, poza jej miasteczkiem, gdzie prawdopodobnie traktowano ja jako takie lokalne, nieszkodliwe dziwadlo, a dzis zna ja i uwielbia caly swiat. Trzy miesiace temu, na lotnisku w Kathmandu (Nepal) dowiedzialam z internetu w oczekiwaniu na samolot o wspanialym ladowaniu na rzece Hudson. W tym samym czasie, co mieszkancy Ameryki i reszty globu. przeczytalam te...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna