Dodaj do ulubionych

godzin pracy w biurze

05.08.15, 21:38
nie wiem cyzy to ktos jeszcze zaglada, mam nadzieje ze tak..

po wielku latach pracy w jednym miejscu postanowilam ze czas na zmiane I szukam pracy. Przynam sie ze przezylam lekki szok bo wiedzie jak rynke pracy sie bardzo zmienil.
Obecna praca ma dobra choc juz w tej chwili nudna ale oczywiscie chcialam bym zmienic na lepsza. Recrutorka z ktora wspolpracuje dzis mi dala do zrozumienia ze jestem za bardzo wybredna a konkretnie ze mam wygorowane oczekiwania jesli chodzi o godziny pracy. Wedlug niej rzadko firmy maja officjalne godziny 9-5 ze starndard to jest 8-5, 9-6 albo 8.30 to 5.30. Mowimy to o officjalnych godzinach pracy bo wiadomo jak jest nieoficjalnie.
I tak sie zastanawiam czy rzeczywiscie tak jest. Wsrod moich znajomych wszedzie jest 9-5 no ale moze to jakies wyjatki sa?
Jak to u was jest?

Magda
Obserwuj wątek
    • jusiakr Re: godzin pracy w biurze 07.08.15, 22:50
      Moj maz ma 8-5.
      • kaludyna Re: godzin pracy w biurze 31.08.15, 15:09
        u mnie 9-5.
    • klaudona Re: godzin pracy w biurze 11.09.15, 22:51
      U mnie w teorii jest 8:30 do 5, ale ja mam flexible hours, wiez zalezy od stanowiska.
    • robin153 Re: godzin pracy w biurze 16.10.15, 18:47
      Zagadza sie. W czasie recesji zmieniono u nas czas pracy - bylo 7.5 + ).5 na lunch. Teraz musimy pracowac cale 8 godzin + co najmniej 0.5 godziny na lunch. mamy flex time, jeden dzien pracy z domu ale te cztery dni z dojazdem so bardzo dlugie!
    • marta2777 Re: godzin pracy w biurze 11.12.15, 02:12
      Wmoim otoczeniu zwykle jest 8 godzin pracy, czyli najczesciej 8-5 z godzina lunchu. W naszym biurze stanowym, zredukowali do 7.5 czyli 8-4:30 oficjalnie, ale nasz rodzaj pracy pozwala na luzne godziny pracy. Ludzie u nas obieraja sobie rozne godziny pracy: 7-3:30, 6-2:30, 9-5:30 (ja). Rowniez wiele osob bierze 30min lunchu zamiast godziny, a nawet 15 min jesli chca jesc przed komputerem. Ja jestem lubianym i zaufanym pracownikiem, pracuje w tym biurze juz 9 lat wiec mam duzo luzu. Musisz liczyc sie z tym , ze w nowym miejscu pracy bedziesz na okresie probnym, a nawet i po tym musisz pzrez jakis czas trzymac sie sztywno zasad, Wiadomo, z czasem zdobywa sie wieksze zaufanie i nie musi byc juz tak stricto, ale na to potzreba czasu.
    • kaludyna Re: godzin pracy w biurze 11.12.15, 16:45
      To widze, ze mam szczescie, bo u nas zawsze bylo i jest nadal 7h pracy + lunch 1h, ale sporo osob bierze 0,5 h.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka