Forum Dom Prawo w nieruchomościach
ZMIEŃ
      budowanie domu

budowanie domu

(3 wyniki)
    • Znalezlismy dzialke. Poprosilismy wlasiciela o wzpis z rejestru gruntow jest tam napisane, ze jest to grunt orny. W urzedzie gminy twierdza, ,ze teren na ktorym znajduje sie dzialka jest w obecnym planie zagospodarowania przeznaczony w calosci pod budownictwo jednorodzinne. Jak ja kupie, musze napisac o wylaczenie tej dzialki z uzytkowania rolnego , zwrocic sie do gminy o wydanie warunkow zabudowy i moge sie budowac. W Wydziale geodezji powiedziano mi, ze grunt jest orny, bo nie...
    • moze ktoś mi pomoże a moze jest w podobnej sytuacji postanowilismy budowac dom mamy dziecko ale żyjemy bez ślubu ja mam mieszkanie własnosciowe , partner działkę no i główne dochody pochodzą od niego narazie kupił działkę na swoje nazwisko(trochę błąd ) ale przegapiłam sprawę - jeszcze jesteśmy przed załatwianiem kredytu w sumie nie zdecydowaliśmy sie co do banku- obecnie zwolniłam sie z pracy aby przypilnowac formaln związanych z bud domu pozwolenie na budowę- czekamy a wniosek z...
    • Witam Mam pytanie: Czy na dzialce pod budownictwo jednorodzinne mozna wybudowac blizniaka?? I czy taka dziake bedzie trzeba podzielic? chcialbym sie budowac z bratem na poczatku jako jeden dom a pozniej podzielic nieruchomosc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się