Forum Auto-Moto Prawo jazdy
ZMIEŃ
      bus

bus

(7 wyników)
    • Czy ciezka jest przesiadka z osobowki do busa ??? Na co zwrocic uwage ???
    • Ostatnio w Wawie miała miejsce bijatyka o pierwszeństwo - chodziło o jednoczesną zmianę pasa. Gość z pasa lewego chciał zmienić na środkowy i nie przepuścił kierowcy z pasa prawego będącego buspasem i oddzielonego linią ciągłą od pasa środkowego. Domyślam się, że ten z lewego nie chciał ustąpić jako tępiciel cwaniactwa drogowego, zaś cwaniak uważał, że skoro zjeżdża z pasa prawego, to ma pierwszeństwo, niezależnie od tego, czy to jest bus-pas, czy zwykły pas. Stąd moje pytanie - kto w...
    • Czy prowadząc samochód osobowy bus (mercedes vito) z lawetą (na lawecie samochód) muszę posiadać prawo jazdy B+E ? czy wystarcza samo B ? dzięki za odp. -------------------------- Prawo jazdy i <a href-"http://www.ruchuliczny.pl">ruch drogowy</a>.
    • Dotychczas wydawało mi się, że buspasem poza autobusami rzecz jasna mogą poruszać się taksówki (oprócz przewozu osób). Tymczasem ostatnio zaobserwowałam, że buspasem jechała sobie L-ka oraz auto z nalepkami potwierdzającymi niepełnosprawność. Czy istnieje gdzieś zapis jasno określający, kto może poruszać się po buspasie, a kto nie?
    • do prowadzenia busa 9 osób jakej kat. prawo jazdy
    • Hej! Czy na pasie dla autobusów nie mogę jechac? co jelsi na egzaminie zorientuje sie ze jade na pasie dla autobusów? czy mozna je jakos odróżnic? jelsi np okaze sie ze prawy pas, ktorym jade jest przeznaczony tylko dla autobusów? czy moge za to oblac? dzieki z góry za odp!
    • Czy ktos z Was potrafi cofac za pomoca lusterek,nie odwracajac sie do tylu?Chodzi mi szczegolnie o parkowanie rownolegle(czyli tzw. zatoczke), prostopadle tylem...?Macie jakies pkt,albo cos?Moj ojciec ma Passata Combi...Probowalem nim stanac raz,ale nie wiedzialem kiedy go mam zalamac,by nie uderzyc w stojacy samochod przede mna i nie uszkodzic swojego...Pomozcie mi prosze,bo to jest nawet przydatne jak ma sie normalny samochod...sedana albo cos...albo nawet busa....Jesli nauczylbym sie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się