Forum Auto-Moto Automobil
ZMIEŃ
      bus

bus

(10 wyników)
    • Czy ktoś z was kiedyś korzystał z jakiejś poznańskiej wypożyczalni aut i ma coś godnego polecenia? Szukam jakiegoś busa na 1 dzień, żeby się do Wrocławia przewieźć - wyszło mi, że taka przeprowadzka będzie najtańsza.
    • Otóż na parę tygodni (przynajmniej, mam nadzieję na więcej jakby mi się spodobało) załapałem się do firmy z branży ekspresowych przesyłek. Bedę woził transport w nagłych przypadkach po całej Europie (liznąłem już kiedyś tego i podobało mi się: np. jest sobie fabryka w Holandii i popsuła się maszyna, cała fabryka stoi, to dzwonią do takiej firmy i ona ze Szkocji wiezie jak najszybciej się da część do owej maszyny). Bardzo fajnie, bo mi się już znudziło jeżdżenie w kółko dookoła Glasgow -...
    • Temat który chcialem zapodac już dawno, ale jakoś mnie mogłem trafić na materiał ilustracyjny. No i oto proszę: www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=718138 więcej obrazków z Seattle tutaj: www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=25930988
    • BUS PAS(43)

Link długi ale warty wklejenia. Wyobrażacie sobie liczbę ofiar śmiertelnych tego rozwiązania dajmy na to w Wawie? www.biertijd.com/mediaplayer/flvplayer.swf? file= media.biertijd.com/movies/200610/onderen.flv&autostart=true&fs=tru e pzdr MQ
    • Na bezpieczeństwie przeszło bez echa, może Wy coś o tym powiecie, bo się tak zastanawiam... W Polsce na autostradzie: ciezarowki zgodnie z prawem 70, autobusy do 100 W UK: Ciezarowki 60 mph (czyli 96 km/h) ale w praktyce speed limitery ograniczaja do 90 km/h (56 mph), autobusy 70 mph (112 km/h) Generalnie wytyczne w UE: Ciezarowki powyzej 3.5 tony ograniczniki predkosci do 85 km/h, autobusy nie) I teraz tak sie zastanawiam: co jest bardziej niebezpieczne: jadacy 100 na godzin...
    • wiadomosci.onet.pl/2076121,11,po_pijanemu_wjechal_w_grupe_ludzi__dzis_popelnil_samobojstwo,item.html A wiecie jaka była moja pierwsza myśl? To wina dziennikarzy. Po prostu nie mogłem patrzeć w wiadomościach jak chamsko i napastliwie na niego najeżdżają... Wiadomo, zrobił strasznie złą rzecz. Ale w cywilizowanym świecie są pewne wynalazki jeżeli chodzi o karę. Upokarzanie go w telewizji (nawet jak miał kaptur to przecież wszyscy którzy wiedzieli kto zacz, wiedzieli o kogo chodzi) do tej...
    • Dojezdzam z warszawskiego Goclawia na rownie warszawska Wole. Wydawaloby sie, ze po drodze wypada centrum. Ale Warszawy! Bo wczoraj wypadlo mi centrum Radomia :-) Moja luba choc nieslubna miala jechac busem gdzies za Radom. O 9.00. Wyszlismy gruuuubo za wczesnie na normalne warunki korkowe, ale nie bylo normalnie i w ciagu godziny nie udalo sie nam nawet dojechac do Wisly. Podjalem wiec meska decyzje, ze spozniam sie do pracy, uzgodnilem to ze wspolnikiem i w droge do Radomia. Kobiet...
    • galeria.trambus.info/fotka.php?id=13842 Co wozi klientów do Sanktuarium w Łagiewnikach.
    • Słowacka telewizja informacyjna TA3 poinformowała, że wyprodukowane w Polsce autobusy na gaz nie są bezpieczne, gdyż w ostatnim czasie z niewiadomych przyczyn kilkakrotnie stanęły w płomieniach. "Informacja ta łączy ze sobą dwa zupełnie różne zdarzenia, wprowadzając jej odbiorców w błąd - mówi Krzysztof Olszewski, prezes Solaris Bus & Coach. Ponad rok temu w słowackich Koszycach doszło do zapłonu w komorze silnika dwóch autobusów Solaris Urbino. Były to autobusy wyposażone w silnik marki DAF...
    • Jest kilka takich miejsc w W-wie, gdzie wytyczono specjalne pasy dla autobusow. Dzieki nim setki ludzi jadacych do pracy komunikacja miejska mogloby uniknac stania w korkach. Zawsze jednak znajdzie sie wielu debili (bo inaczej nazwac ich nie mozna - no chyba, ze "chamy"), ktorzy blokuja te pasy do woli. Dam przyklad z ulicy Radzyminskiej kolo "Czterech Spiacych". Specjalny pas dla autobusow wiedzie od strony wschodniej do skrzyzowania z Targowa. Tuz przed skrzyzowaniem jest dodat...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się