chemia

(7 wyników)
  • Witajcie Jestem po pierwszej chemioterapii.Jak powinna wyglądać moja dieta?Czego powinnam się wystrzegać? pozdr,irena gacka ,włodawa
  • witam, jestem w 11 tyg ciąży i studiuje chemie... zastanawiam sie czy przebywanie w labolatorium chemicznym nie zaszkodzi dzidziusiowi?? jesli ktoras z was wie cos na ten temat, to bardzo prosze o odpowiedz...
  • Mam pytanie, mój partner zachorował na raka skóry - nie jest wskazane, byśmy w trakcie leczenia - obecnie raz w miesiącu ma robioną chemię i musi brać dużą ilość leków - kochali się często.Postanowilam na okres jego leczenia odstawic pigułki - brałam Novynette- by moj organizm wrocił do równowagi po kilku miesiacach brania pigułek.Lekarz powiedział mojemu partnerowi, że dziecko poczęte w tym okresie narażone jest na upośledzenie fizyczne i umysłowe.chciałabym dowiedzieć się czegoś...
  • Witam serdecznie, moze u Was znajde kilka odp.na moje pytania.Szukam na roznych forach lekarskich i nic. Moze ktoras z Was Kochane zna przypadek osoby ktora choruje na przewlekla bialaczke limfatyczna. Moja mama choruje na te chorobe.Dowiedzielismy sie niecaly rok temu.Lekarz nie podjal leczenia.Jednakze leukocyty stale rosną w b.szybki sposob.Ich liczba to juz 87.000 w ciagu niecalego roku.Lekarz powiedzial ze w maju jak w dalszym ciagu beda rosly zastosuje ostra chemie....I tu...
  • Witam! Mam 32 lata.W 2006 roku miałam operację oszczędzającą, chemię i radioterapię.Biorę tamoksifen i tak jeszcze przez 3 lata.Potem chcę mieć maluszka.Czy jest na forum kobieta, która miała podobny przypadek?
  • Zadałam to pytanie na Zdrowiu, ale może tutaj też ktoś się orientuje - czy to prawda, że u osób chorych na raka masaże są niebezpieczne? Usłyszałam o tym od znajomego masażysty, nie dopytaam dokładnie a teraz dowiedziałam się, że znajoma ma raka i codziennie funduje sobie masaż. Czy ktoś z Was orientuje się w tej kwestii?
  • Jeżeli ktoś wie to niech napisze, babcia jest po operacji raka jelita grubego ale co to oznacza???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się