Forum Nauka i edukacja Studia Studia
ZMIEŃ
      chemia

chemia

(188 wyników)
    • Jestem w III gim. i wybrałam już profil w liceum, czyli mat-fiz. Długo zastanawiałam się nad wyborem, ale w końcu postanowiłam. Rozważałam też profil biol-chem. Lubię chemię i dlatego również zamierzam się jej uczyć i zdawać potem maturę. Jakie ciekawe kierunki będe mogła studiować po maturze z tych przedmiotów? Odpowiadałoby mi coś takiego jak biotechnologia na politechnice ale podobno trudno potem o pracę... Nie ukrywam że interesują mnie jakieś ciekawe studia po których będzie dobrze płatn...
    • Za rok idę na studia i wciąż nie wiem co wybrać. Jestem na biol-chem i mam 3 możliwości, które bardzo mi pasują. Ale nie wiem, która z nich jest najbardziej opłacalna w przyszłości. Dużo czytam na internecie o różnych ofertach pracy ale wciąż nie wiem na co się zdecydować. Każdy z tych kierunków jest fajny ale...Pomóżcie mi wybrać bo naprawdę nie przypuszczałem, że tak ciężko jest na coś się zdecydować.
    • Witam.Mam problem związany z wyborem studiów.Czy po chemii ciężko jest ze znalezieniem pracy??Myślę jeszcze nad zarządzaniem rachunkowość i nie mogę się zdecydować a czasu coraz mniej :( może byście mi doradzili?Może ktoś bardziej się orientuje ode mnie.Proszę o odpowiedzi.Pozdrawiam
    • mam pytanie. chce złozyc papiery na politechnikę gdańską na biotechnologie i chemię oraz na uniwerek gdański również na chemie i biotechnologię. zastanawiam sie na której uczelni te kierunki sa lepsze, na lepszym poziomie i po których łatwiej znaleźć pracę. prosze o pomoc!!
    • Hej, Chciałbym w przyszłym roku rozpocząć studia na kierunku bioinformatyka na UW. Przez najbliższy rok chcę wstępnie przygotować się do tych studiów. W związku z tym szukam pozycji książkowych, które pomogą mi w tychże przygotowaniach. Najogólniej szukam czegoś w kategoriach "podstawy chemii" i "podstawy biologii". :) Znalazłem coś takiego: 1. Podstawy chemii nieorganicznej. T. 1, Adam Bielański, PWN 2. Podstawy biologii komórki. T. 1, Bruce Alberts, Dennis Bray, Karen Hopkin, PWN ...
    • Hej. Obecnie jestem w 2 klasie LO i zastanawiam się nad wyborem kierunku na studia. Jestem w klasie biologiczno-chemicznej z rozszerzonym językiem niemieckim, ponieważ zawsze lubiłam bardzo chemię i język niemiecki. Jakiś czas temu myślałam o farmacji, jednak mimo że mam dobre oceny z biologii, to nie chciałabym zdawać rozszerzonej biologii na maturze, wolę zdać rozszerzoną chemię i rozszerzony język niemiecki. I tutaj moje pytanie - jak można powiązać oby dwa te przedmioty idąc na stud...
    • jetem już po egz.maturalnych (biola i chemia rozszerzona)i zastanawiam się na kierunkiem studiów: farma we Wrocku?-nie czy sie dostanę a może chemia-nie wiem jeszcze gdzie? A co sądzicie o technologii żywienia? jest po tym kier. praca a moze po chemii jest większy wybór? Doradźcie coś
    • Mam pytanie odnośnie podręcznika i zbiorów do chemii bardzo dobrze napisanych.. mogą być ponad program lub w formie encyklopedii (coś jak Biologia Villego) obejmujących zakres materiału rozszerzonego na poziomie liceum, a nawet podręcznik akademicki. Może ktoś zna lub nawet ma do sprzedania?
    • Chciałabym rozpocząć studia zaoczne w przyszłym roku. Zainteresowałam się właśnie chemią. Mam pytanie (przede wszystkim) do osób studiujących na tym kierunku. Czy jest bardzo trudno z matematyką i fizyką (chodzi mi o chemię uniwersytecką)? Czy jest bardzo dużo nauki? Zastanawiam się nad chemią, ale jestem pełna obaw czy sobie poradzę pracując na pełen etat (2 zmiany) i dojeżdżając do innego miasta na studia...Bardzo proszę o rady...
    • Mam takie pytanko czym różni się technologia chemiczna od kierunku "chemia" na politechnice? Obie dają tytuł inżyniera, ale po którym mam więcej możliwości jeśli chodzi o ciekawą pracę?
    • ja będę studiować na uniwerku ale moja koleżanka wybrała politechnikę (obie we Wrocławiu), bo twierdzi ze potem będzie miała lepsze perspektywy zawodowe, ale z tego co ja wiem na politechnice jest bardzo wysoki poziom i trudno zaliczyć nawet pierwszy semestr.
    • Czy ktoś studiuje biologię o specjalizacji nauczycielskiej? Trudno jest się dostać na taki kierunek? Ja bardzo bym chciała dostać się na UMK w Toruniu ale tam jest tylko 40 miejsc :/
    • Polski podstawa 60, niemiecki podstawa 80, chemia rozszerzona 45.
    • hej ;-) chciałabym się dowiedzieć, co można studiować po maturze z chemii, żeby w przyszłości nie mieć problemów ze znalezieniem dobrej pracy? i gdzie po takich studiach można by pracować? chciałam iść na farmację, ale nie mam za bardzo głowy do biologii i raczej nie bedę zdawać jej na maturze... pozdrawiam ;-)
    • Lepiej isc na chemie czy na biologie? Po ktorym sa lepsze perspektywy pracy i ktory kierunek jest lepszy? Mnie interesuje jedno i drugie i dlatego prosilabym o pomoc.
    • Mam pytanko do osob które wybieraja sie na chemie na UJ albo które juz studiują chciałabym wiedzieć czy warto zrezygnowac z analityki medycznej na Śląskiej Akademii Medycznej kosztem studiowania chemii na UJ
    • Chemia (6)

Witam, chciałabym studiować jakiś kierunek związany z chemią i mam takie pytania: jakie są perpektywy pracy po takim kierunku? Co trzeba zdać na maturze? Bo ja jestem w klasie matematyczno-fizycznej, chemię mogłabym zdać tylko w podstawie:( Na pewno zdaję roz. matmę i roz. albo pods. fizykę...
    • jakie moga byc praktyki na tym kierunku,jak sie niechce miec praktyk wszkole mozna wybrac jakies inne? wogóle fajny kierunek? :>??
    • chciałem sie dowiedziec czy trudno sie dostac na chemie na uniwerek. jestem srednim uczniem, na próbnej maturze uzyskałem 52% z rozrz.biorac pod uwage ze jeszcze jest roche czasu , myslicie ze gdybym miał z matury ok 65% bym sie dostal? mjesc jest 200 a osob na miejsce ok 4 ???? jak myslicie ile mniej wuiecej wystarczyloby % zeby sie dostac? z góry dzieki ;)
    • Co sadzicie o perspektywach pracy po ukończeniu kierunków chemicznych?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się