Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      chemia

chemia

(4 wyniki)
    • Witam, mam pytanie, czy jak pacjent jest w trakcie chemioterapii , sa swieta, przychodnie zamkniete, jest przychodnia dyzurna tylko. Czy jak sie do takiego pacjentna wezwie pogotwie, to mozna zaplcic kare? Pytam, czy wzywanie pogotowia do pacjenta w trakcie chemii jest zasadne, jak pacjent ma goraczke i dzika angine? Mialam taki przypadek, pojechalam z moja mama do przychodni dyzurnej taksowka i dostalysmy straszny ochrzan, ze chorą na angine w trakcie chemii do przychodni przywio...
    • Witam, co to znaczy, ze w szpitalu mi nie napiszą opisu tomografii, bo nie mają materiału porównaweczego- wyników tomografii, którą robiłam rok temu? Co to w ogóle za chore wytłumaczenie? Więc co można na tej tomografii tak ogólnie zobaczyć?, skoro za drugim razem nic nie widzą jak nie mają poprzedniej? Przecież to jest chore normalnie? To co to badanie daje? Ja sobie naświetliłam brzuch tym wszytkim ,a teraz i tak nic nie wiem i się nie dowiem!!, bo juz dostałam opis z jego bra...
    • Witam, musze to napisac i sie zapytac jaka to polityka rządzi w tych szpitalach, bo juz mnie cos nosi. Stoje w kolejce do onkologa, obok babka, która idzie właśnie na 8 chemie z rakiem jajnika. Pytam się jej jak wysoki ma marker, a ona na to: " A co to jest marker"? Pytamy sie następnej jaki ma marker, kobieta też nie wie co to marker , a idzie już na kolejną chmie z rzędu. Ludzie, przecież to jest nie do pomyślenia!!!! Czemu lekarze nie dają ludziom skierowania na markery w trak...
    • Na czym konkretnie polega szkodliwość akumulatorów dla organizmu człowieka? Rozchodzi tu sie głównie o opary kwasy siarkowego... Pytam, bo nieświadom ich szkodliwości używam juz od jakichs 2 lat akumulatora( niehermetycznego) w swoim pokoju w którym oczywiście często przebywam, m.in. śpię ( mam do niego podłączony audio-wzmacniacz samochodowy). Gdy sie dowiedziałem, że moze to być szkodliwe, bardzo sie zaniepokoiłem. Jeśli o wetylacje, to było z tym tak jak to w domu, raz lepiej, ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się