Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      chemioterapia

chemioterapia

(4 wyniki)
    • [b]Kto i dlaczego kłamie w tej sprawie?[/b] Pamiętam jak na początku stycznia, Kopaczowa wraz z szefem NFZ-tu "przysięgali", że problemu nie ma, a to co się zdarzyło, to tylko nieszkodliwe nieporozumienie - błąd interpretacyjny. Szef NFZ-tu, nawet przepraszał i oświadczył, że wszyscy chorzy którzy takie leczenie otrzymywali dalej, bez żadnych problemów będą je otrzymywać. I co? Pod koniec lutego, przypadkiem widziałem wstrząsającą wypowiedź jednej z chorych, której sprawa refundacji le...
    • Witam serdecznie! Moja mama jest w trakcie chemioterapii w Centrum Onkologii w Warszawie. Teraz ma przerwe w kursie, ponieważ ma niedostateczna ilość białek we krwi. Mieszkamy w Płocku, tu jest tez nasz lekarz pierwszego kontaktu. W Centrum Onkologii lekarka napisala kartke do lekarza pierwszego kontaktu, aby zlecił podstawowe badania krwi (ona nie może poza Centrum, bo to inny rejon, a żeby mama nie musiała specjalnie po to jeździć do CO). Bez tych wyników mama nie może rozpocząć ko...
    • w sprawie podjecia chemioterapii. nie podoba mi sie to. chory moze cenic jakosc zycia nad dlugosc.dlaczego ciezko niektorym uszanowac decyzje ministra? serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,4223808.html
    • Znajoma z Warszawy niedawno przebyla nefrektomie z powodu rozleglego raka jasnokomorkowego nerki. Badanie pooperacyjne wskazuje na mozliwosc przerzutow do okolicznych wezlow chlonnych i kregoslupa. Ona twierdzi, ze jezeli nastepne badania potwierdza obecnosc przerzutow to bedzie musiala za chemioterapie placic z wlasnej kieszeni bo NFZ nie zwraca za leczenie raka z przerzutami. W glowie mi sie nie miesci aby to byla prawda ale z drugiej strony od wielu lat nie ma mnie w kraju i nie ori...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się