chleba

(8 wyników)
  • A może spróbujmy znów jak kilka lat temu zacząć wysyłać koperty z suchymi kromkami chleba do prezesa, to może wreszcie zauważy problem i przestanie nas ignorować. Bo jak na razie nic nie widać żeby się przejmował pracownikami, przynajmniej tymi na samym dole piramidy. Co z tego, że się tu użalamy jak nie na to żadnej reakcji. Musimy wreszcie coś zrobić, bo od samego gadania-pisania nic się nie zmieni bo jak do tej pory brak reakcji z góry. Wszystko nam pozabierali żeby tylko zyski zwiększać, ...
  • jak myślicie, co Pan Prezes zrobi z chlebem? przecież nie wyrzuci go na śmietnik.
  • Na str 27 dzisiejszej GW czytamy; "Ślą suchy chleb prezesowi PKO BP". - tytuł. "PKO BP ma nową radę nadzorczą. Poszuka nowego szefa. Szef będzie musiał znaleźć jeszcze w tym roku 2-3 mld zł dla banku i rozwiązać konflikt płacowy z pracownikami." - to podtytuł. Oceniam, że jest to dobra wiadomość , a szukanie 2-3 mld zł było problemem chyba tylko obecnego szefa. Nie przejmował bym sie tym. Bez komentarza... na razie. Czas pracy zbliża sie ...bowiem.
  • Mam pytanie odnośnie stosunku Waszych przełożonych do akcji "kromka chleba". Czy dyrektorzy/naczelnicy wiedzą o planowanej akcji, a jeśli tak, to czy w jakiś sposób wypowiadali się o niej? W moim wydziale (woj. pomorskie) jeden z pracowników wysłał dzisiaj na skrzynki całego wydziału skan artykułu z lokalnej gazety o planowanym strajku i pomyśle z wysyłką chleba do prezesa. Pracownik ten został natychmiast wezwany przez przełożonego i dostał opierdziel. Może także w związku z mailem o u...
  • Myślę że zarząd i centrala (dyrektoriat:) będą traktować naszą akcję jako sprawdzian naszej siły i poziomu determinacji - czy już jest stan krytyczny, czy ew. można jeszcze nas przycisnąć. Dlatego apeluję do wszystkich zniechęconych (takich jak i ja) do naszego banku jako (sic! chlebodawcy:) aby przemogli się i przystąpili do protestu. Ja wiem, że ze względu na szacunek do chleba w części z nas mogą rodzić się mieszane uczucia co to formy akcji, ale uważam że właśnie taka forma jest ko...
  • „…Swoje niezadowolenie bankowcy zamierzają okazać w niecodzienny sposób. W poniedziałek zaczną wysyłać do prezesa banku listy z postulatami i kromką suchego chleba. - Niech ona symbolizuje nasze pensje - uzasadniają i zapowiadają, że jeśli zarząd nie podejmie rozmów, wejdą w spór zbiorowy. Nie wykluczają innych form, jak strajku włoskiego. Szacują, że w akcję może się włączyć nawet 60 procent załogi. Bank zatrudnia ponad 30 tysięcy osób i jeśli tak się stanie, biuro prezesa ...
  • Proponuję, aby każdy kto wysłał w dniu dzisiejszym kromkę (lub kromki) chleba do prezesa potwierdził ten fakt. Mam nadzieję, ze nasza wspólna akcja nie pozostanie bez echa. To ja pozwolę sobie zacząć: 3 kromki chleba wraz z postulatami - woj. pomorskie
  • Myslę,że ci na górze i tak nie wierza, że my możemy wszyscy dzialać wspólnie i osiągnąć cel!!! Pokażmy im,że to nie bełkot!!!! Zacznijmy chociazby od kromki!!! Przekażmy to wszystkim pracownikom w oddziale!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się