Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      chroniczne

chroniczne

(6 wyników)
    • Chcialbym sie spytac wszystkich tych, ktorzy maja postac chroniczna czyli czuja sie caly czas zle. Czy granica "rozpoczecia sie" chronicznej infekcji byla u Was gwaltowna i wyrazna czy tez postepowala stopniowo. Ja mialem bardzo wyrazna granice - rozpoczecie sie chronicznej boreliozy. Objawilo sie temperatura, zapaleniem gardla i tachykardia w marcu 2004 i od tamtego momentu caly czas zle sie czuje. Przedtem czulem sie normalnie i miewalem przemijajace okresy zmeczenia. Teraz jest ...
    • www.theoneclickgroup.co.uk/documents/ME-CFS_docs/Chronic%20Bacterial%20&%20Viral%20Infections,%20Neurodegenearative,% 20Neurobehavioral%20Diseases.pdf Streszczenie Garth L. Nicolson, PhD (Department of Molecular Pathology, The Institute for Molecular Medicine, Huntington Beach , CA ) DOI: 10.1309/96M3BWYP42L 11BFU May 2008 ! Volume 39 Number 5 ! LABMEDICINE Abstract Often, patients with neurodegenerative or neurobehavioral diseases have chronic, neuropathic infect...
    • z konferencji. mysle ze bardzo dobry ale jeszcze nie ogladnełam trwa 80min video.google.com/videoplay?docid=5412136843859172148 pozdr zaz
    • Uwagi/przemyslenia pewnego lekarza leczacego chorobe z Lyme:) lymemd.blogspot.com/2008/05/what-is-chamydia-pneumonia-cpn-and-what.html "To czego jeszcze nie omawiałam/em to kontrowersyjne stwierdzenie ze choroba z Lyme (borelioza) odpowiada za "wszystko". A więc, nie za wszystko, takie stwierdzenie to lekka przesada. Ten system myślowy dotyczący choroby z Lyme ( boreliozy) sugeruje, że chroniczny zespół zmęczenia jest boreliozą, że fibromialgia jest tak naprawdę chorobą ...
    • Coś się zmieniło w sprawie boreliozy? Czy IDSA wciąż uważa, że chronicznej boreliozy nie ma? Bez tego nie ruszymy. Badania nie ruszą. Jesteśmy na straconej pozycji.
    • Na forum jest kilka osob mieszkajacych we Francji. W grudniu 2006 odbyl sie zjazd zakaznikow, na ktorym zabrala glos smietanka zakaznicza francuska. Wydali dokument - dyrektywy, ktore w tej chwili sa na biurkach wszystkich Waszych lekarzy rodzinnych i innych. Dobrze wiedziec co wiedza lekarze, do ktorych sie zglaszacie, dlatego wklejam tutaj prezentacje zakaznikow i dyrektywy obowiazujace przez najblizszych kilka lat ( consensus). Przyjemnej lektury :( i odwagi www.infect...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się