Gość: ala IP: *.cpe.marton.net.pl 27.05.10, 22:08 Czy szklanka coli lub pepsi w ciazy moze zaszkodzic dziecku?? dodam ze nie pije kawy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barbie09.07 Re: coca-cola, pepsi 27.05.10, 22:34 ja piłam coca cole w ciązy, córcia zdrowa się urodziła Życzę wszystkiego najlepszego i dużo zdrówka dla maluszka ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: coca-cola, pepsi IP: 83.1.212.* 27.05.10, 22:50 Dziecku nie, ale tobie... Cola bardzo źle wpływa np. na zęby, które i tak w ciąży są bardziej narażone niż dotychczas. Myślę jednak,że przy dobrze zbilansowanej diecie i witaminkach, które pewnie łykasz szklaneczka coli od czasu do czasu nie zaszkodzi. Wszystko z głową i umiarem, w granicach rozsądku. Sama piłam w ciąży colę i po ciąży miałam tylko jeden ząb do leczenia, ale muszę dodać, że zawsze miałam zdrowe zęby. Jeśli jednak Twoje na co dzień są słabe, to w ciąży tym bardziej bym uważała. Ale pamiętaj, że pragnienia w ciąży są po to aby je zaspokajać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: coca-cola, pepsi IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 27.05.10, 23:06 Ja w ciazy pilam cole litrami,mialam taka ochote ze nie moglam sie opanowac,rano kupowalam 1,5l butelke i wieczorem nic juz nie bylo,dziecko zdrowe,madre i wspanialew ciazy nie mialam apetytu na nic i bardzo malo jadlam wiec ta cola trzymala mnie przy zyciu Odpowiedz Link Zgłoś
krakowskim_targiem Re: coca-cola, pepsi 27.05.10, 23:31 wszystko jest dla ludzi, ale z umiarem. nie przyzwyczajaj się do tej coli, picie litrami na pewno nic dobrego nie wniesie do Twojego zdrowia. poza tym, to jest płyn z kofeiną - podnosi ciśnienie(!) Odpowiedz Link Zgłoś
deszcz.ryb Re: coca-cola, pepsi 27.05.10, 23:44 Kolejna nawiedzona. -_- NIE ZASZKODZI! Kawa też nie zaszkodzi, nawiasem mówiąc. Już nie przesadzaj, ciąża to nie choroba, nie musisz sobie odmawiać wszystkiego. Masz unikać tylko alkoholu/papierosów/narkotyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciężarówka Re: coca-cola, pepsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.10, 09:58 oczywiście że zaszkodzi!!! tylko soki i woda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agda Re: coca-cola, pepsi IP: 213.17.128.* 28.05.10, 10:13 Nie pisz głupot. Nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shedir Re: coca-cola, pepsi IP: *.if-pan.krakow.pl 28.05.10, 10:24 Mnie tylko cola pomaga na chwilke pozbyć sie zgagi, a wypróbowane mam już wszytko. Nie pije jej dużo ale kilka łyków musze codziennie zrobić inaczej zgaga mnie zabije. Odpowiedz Link Zgłoś
kajmanik Re: coca-cola, pepsi 28.05.10, 11:45 nie zaszkodzi - ani zębom jesli normalnie o nie dbasz ani dziecku. w ciązy piłam colę litrami bo tylko zmniejszało mdłości.dziecko zdrowe, uzębienie kompletne. kawę też piłam - zeby podnieść cisnienie bo mialam bardzo niskie i było mi słabo jak nie wypiłam 2- 3 kaw dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
barbie09.07 Re: coca-cola, pepsi 28.05.10, 20:32 zęby mam równiez zdrowe, ciąża i coca cola im nie zaszkodziły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: coca-cola, pepsi IP: *.cpe.marton.net.pl 28.05.10, 21:17 dziekuje za odpowiedzi co prawda jeszcze nie jestem w ciazy ale planuje i wole wiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: coca-cola, pepsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 10:32 Gość portalu: ala napisał(a): > dziekuje za odpowiedzi co prawda jeszcze nie jestem w ciazy ale > planuje i wole wiedziec masakraaaa, chyba ci sie nudzi bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
nanana_2 Re: coca-cola, pepsi 29.05.10, 02:42 cala i pepsi to generalnie syf ale bez przesady Odpowiedz Link Zgłoś