cv

(5 wyników)
  • Nigdy nie pisałam (nie miałam potrzeby) pisać profesjonalnego cv akademickiego w wersji polskiej. I teraz nagle mam, i nie wiem, jak to ugryźć: czy poza- i około-akademickie doświadczenie zawodowe mam tam wpisywać, jak w każdym innym? Jesli tak, czy mam je jakoś inaczej umiejscowić? Czy mam w nim zawrzeć jedynie informacje relewantne do pracy jaką mam podjąć, czy też ma to być pełne, kompletne cv, wzbogacone o akademickie elementy (wybrane publikacje, stowarzyszenia, zainteresowania bad...
  • jak ze soba polaczyc? lista publikacji, dzial "w przygotowaniu" czy w ogole olac sprawe i nic nie pisac?
  • Witam, chciałabym złożyć dokumenty aplikacyjne, na etat asystentki na uczelni. Nie mam doświadczenia w pisaniu dokumentów na takie stanowisko. Czy są specjalne kryteria pisania cv i lm? Bardzo proszę o wskazówki. Z góry dziękuję. Dodam, że uczelnia życzy sobie tylko cv i lm.
  • Czy powinno sie wlaczac do swojego cv informacje o roznistych nagrodach? Czy lepiej nie dawac? Chce aplikowac o miejsce w specjalistycznym programie szkoleniowym. Nagrody typu; - dla najlepszego studenta (generalnie za wysoka srednia) - za udzal w konkursach (e.g. na najlepszy poster na konferencji) - mikro granty badawcze.
  • blog.bioethics.net/2009/05/merck-makes-phony-peerreview-journal/ Jak huczy po necie, Merck zapłacił Elsevierowi za publikowanie fałszywego peer-reviewed czasopisma, w którym umieszczane były artykuły pochlebnie opisujące produkty Mercka. Czymże przy tym są polskie machlojeczki uczelniane :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się