da

(6 wyników)
  • Pracujecie na czarno, żeby uciekać przed komornikiem. Co wam to daje? Wykonujecie prace fizyczną, mało kto np. kierownika w biurze zatrudni na czarno. Nie macie opłacanego ZUS. Nie macie ubezpieczenia, jak spadniecie z rusztowanie może mieć mały problem Musi nielegalnie być zarejestrowani w PUP-ie żeby mieć ubezpieczenie zdrowotne. Musicie się ze wszystkim ukrywać, nie może mieć samochodu na siebie, nie możecie wziąć żadnej usługi ani kredytu ani nic na raty. W każdej chwili może was zaatakow...
  • Słuchajcie czy komornik zawsze bierze maksymalnie ile może? Jakie koszty są dodatkowe? Jeśli dług wobec ZUS wynosi 115000zł i Zus się nie zgodzi na układ ratalny i odda sprawę do komornika to ile % większy będzie dług? Czy jeśli dłużnik zmieni pracę i będzie dużo zarabiał np 8000 netto to komornik mu siądzie na pensji np w 60% lub więcej? Czy komornik zawsze musi zciągać od pracodawcy i wysyłac tam pisma? Czy można się z komornikiem dogadać - jesli jest dobra wola i ktoś chce płacić, n...
  • Witam,moze tutaj ktoś mi pomoze.Moi rodzice wyjechali z Polski,a własciwie uciekli-bo zbankrutowała ich firma.Pozostało w cholerke długów-koło 100tys wtedy,teraz po 6 latach sama nawet nie wiem ile.Zabrali nas ,wymeldowali sie i udaja ze problem nie istnieje.Ale ja chce wrócic do kraju,skonczyłam tutaj studia i mam dobra oferte pracy w Polsce.Chciałabym kupic w kraju mały dom-mam upatrzony- Ale_pieniądze chcą mi dac rodzice-to jest 80 tys złotych 16 tys funtów.I mam dylemat,namow...
  • Czy da się jakoś dogadać z komornikiem żeby nie zajmował konta/wynagrodzenia a ja będę wpłacała należną kwotę bezpośrednio na jego konto?
  • co zrobić w takiej sytuacji: kolezanka posyłała dziecko na dodatkowe lekcje języka - 3 lata temu, pieniądze wpłacała nauczycielce, bodajże za jakieś potwierdzenie wpłaty. Ostanio koleżanka robiła porządki-rachunki i umowę wyrzuciała. A wczoraj przyszło jej wezwanie do zapłaty (z jakimś dopiskiem sprawa przedsądowa :/) za cztery niezaksięgowane miesiące nauki. Takich wezwań zostało wysłanych więcej - z całej grypy uczniów chyba tylko jedna osoba nie dostała wezwania chyba tylko d...
  • Kochani chce mnie zlicytować ZUS. Od kwoty głównej naliczył odsetki karne drugie tyle co kwota główna). Może ktoś z Was podpowie mi jak uzyskać choćby częściowe umorzenie długu lub odsetek. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się