Forum Zdrowie Uzależnienia
ZMIEŃ
      dda

dda

(6 wyników)
    • Witam. CHcilabym zapytac czy ktos wie czy sa jakies mitingi internetowe al anon, dda. Mieszkam za granica i nie ma tu polsko- jezycznych mitigow.Bylam kiedys na irlandzkim mitingu(mieszkam w Dublinie). Dobrze mowie po angielsku, ale to nie to samo. Czuje sie jak obcy, chociaz ludzie bardzo zyczliwi. Zycie mi sie znow zaczyna walic, szukam pomocy. Wiem , ze sama nie dam rady......
    • WITAM wszystkich!! szukam dla siebie terapeuty DDA mysle ze na poczatek musialaby byc to terapia indywidualna. czy ktos moglby mi polecic dobry osrodek barz terapeute w ramach NFZ??domyslam sie ze zeby terapia byla skuteczna musi byc prowadzona raz na tydzien i o ile z terapeuta w ramach nfz nie ma problemu to z terminami u nich ciezko. moze ktos mi cos podpowie??poszlam juz do jednego osrodka ale Pani niezbyt profesjonalnie podeszla do sprawy i zastanawiam sie czy wogole znaj...
    • dda(4)

Jestem dda, dopiero niedawno zdalem sobie z tego sprawe. Krotkie pytanie: jak i gdzie szukac skotecznej pomocy? miasto to wawa. Czy powinienem isc na miting dda? czy moze najpierw na jakas rozmowe z psycholoegiem? Z gory dzieki za pomoc
    • pierwsze: czytam w necie, ze sa mityngi DDA. co sie na takich mityngach robi? jak to wyglada w ogole? pomaga? moze lepiej terapia? mityng i grupa wsparcia to to samo? drugie: sa moze jakies strony z informacjami o spotkaniach polskojezycznych DDA w Niemczech? bo znajduje tylko o AA cokolwiek. dzieki z gory za info. a w ogole na wlasciwym forum pytam?
    • "boże, czy Ty wkładasz prawidłowe dusze do prawidłowych ludzi i nigdy się nie mylisz?" mam 24 lata. mieszkam w warszawie. moja mama pije. mój tata pije. ciężko jest o tym mówić..., przyznawać się przed samym sobą... zwłaszcza,że wszystko ukryte jest pod płaszczykiem przykładnej,kochającej, dostatnio żyjącej rodziny...a w środku wielki robal.. nie wiem juz co jest prawdą a co wytworem chorego umysłu...tyle razy słyszałam,że przesadzam.. jestem sama przeciwko całemu światu.....
    • witam :) czy ktoś z was mógłby polecić mi jakieś interesujące pozycje na temat współuzależnienia i DDA? ze tego względu, ze dotyczy mnie to osobiście, chciałabym co nieco poczytać PS: do tej pory natknęłam się na "Nową szansę - Nadzieję dla rodziny alkoholowej" Sharon Wegscheider-Cruse (warto przeczytać!) i "Koniec współuzależnienia" Melody Beattie (oceny nie wydaję, bo jeszcze czytać nie zaczęłam) pozdrawiam i z góry dzięki za posty :)
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się