dentysta

(3 wyniki)
  • Hej. Z padaczką żyję sobie dwadzieścia parę lat, i nawet pod opieką dobrego lekarza udało mi się wypracować jakiś kompromis ;) Ja łykam, ona siedzi cicho (chyba, że nie siedzi...). Ale, oczywiście, nie ma róży bez kolców. Mnie ostatnio już do reszty dopiekły zęby - zawsze było źle, ale teraz po prostu nie mogę sobie dać rady, kiedy po obu stronach dwie dziury kanałowe na wylot i w perspektywie koszmarne wydatki i ucierpienie się w fotelu dentystycznym. Czy ktoś ma jakieś doświa...
  • Mam pytanie jakie leki przeciwbólowe mogę brać, biorąc Lameptil 150/0/150. Kupiłem coś z paracetamolem, ale mam wątpliwości. Aha jeszcze jedno pytanie byłem u dentysty, bo mam ropę w zębie i żeby mi ta ropa zeszła to wywiercił mi dziurę i przypisał antybiotyk (Dalacin 300) czytałem ulotkę, ale jest napisane tylko że nie podawac osobą z zanikiem mięśni ... On niby mówił że mogę to brać, ale w razie czego mam odstawić. Proszę dordzcie coś bo trochę się boję :(
  • nie śmiejscie się ze mnie, ale choruję od niedawna i wiecie jak to jest, jestem przewrażliwiona :) do dentysty sie wybieram, normalnie mogę brać znieczulenie na zęba? A najgorsze jest to, że wychodzi mi ósemka, mądrościowy tzw:) i wiem, ze trzeba chirurgicznie wyrywać, bo mi si w szczęce nie zmieści. I tego się cholernie boję, tej narkozy. Ale ma nadzieję, ze się nie wybije. Na razie martwi mnie to znieczulenie na leczenei zęba. Nie martwić sie? Oczywiście muszę powiadomić dentyst...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się