dentysta

(6 wyników)
  • dentysta(17)

Mam pytanko, czy idąc do dentysty informujecie o wzw c ?, jeżeli tak to jakie są reakcje?. Właśnie się wybieram i mam pewne obawy...
  • Mam do Was pytanie- czy będąc u dentysty informujecie o swojej chorobie? Mój mąż ma bolący od kilku dni ząb i szukał lekarza, który by go usunął. Zapytał się telefonicznie rejestratorki w prywatnym gabinecie, czy zostanie przyjęty i wyjaśnił, że jest chory. Usłyszał "przykro mi, ale nie...". Co robić w tej sytuacji? Informować czy nie?Bo uczciwość jak na razie nie popłaca! A ząb nadal boli.
  • Dentysta(22)

Mój mąż,ze strachu przed dentystą,odwleka wizyte co rusz.A ma wymówkę nastepującą:w trakcie leczenia i po kuracji nie wolno mu- jego zdaniem-miec poważniejszych zabiegów.A czeka go wyrywanie zębów,wstawianie itp...W ten sposób minęły juz 2 lata,przed nim kolejne dwa bez dentysty????Jak Wy sądzicie??Można przeprowadzac zabiegi poważniejsze niż zwykłe borowanie?
  • Parę dni temu byłam na kontrolnym przeglądzie zębów u dentysty. Gabinet prywatny, narzędzia sterylizowane, niby wszystko OK. Ale zauważyłam, że pani zajmująca się sterylizacją sprzętu (i jednocześnie odpowiedzialna za zapisywanie pacjentów na wizyty) w pewnym momencie wyszła z gabinetu w gumowych rękawiczkach i odebrała telefon. Potem lekarz, żeby mi coś pokazać, podał mi małe lusterko i też miał założone rękawiczki. Zapewne to dyżurne lusterko, które podaje innym pacjentom. Zastanaw...
  • Pytanko:)(10)

Wytłumaczcie mi jedno, dlaczego w domowych warunkach np jeżeli się skaleczymy np nożem wystarczy go umyc, a u dentysty możemy zarażac i potrzebna jest sterylizacja, która i tak nie zabija hcv bo do tego potrzebny jest specjalny sterylizator, którego pewnie w gabinetach nie mają. Wiertła są wymieniane a ten cały cudowny przedmiot do wiercenia raczej nie ocieka krwią. A jeżeli jestesmy przyjmowani na końcu ze wzgledu na naszą przypadłośc tzn że nas można pozarażac innym świństwem? Może to...
  • AFTY(17)

Od kilku dni cierpię na bóle w jamie ustnej spowodowane pojawieniem się kilku aft. Nigdy nie sądziłam , że to może być aż tak bolesne! Oczywiście jest to skutek terapii- osłabienie organizmu, niedostatek witamin. To wszystko wiem, ale pomóżcie, jak sobie z nimi poradzić??? Próbowałam już Dentosept, szałwię, sodę. Nic tak na serio nie przyniosło ulgi. Najgorsze są afty umiejscowione w głębi gardła, prawie przy migdałkach i na czubku języka. Boli nawet połykanie śliny, a kiedy dotykam jęz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się