Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      dentysta

dentysta

(6 wyników)
    • Bardzo boli mnie ząb, reaguje na najmniejszy dotyk, Przy wymacaniu dziąsła, boli mnie równiez korzeń tego zęba. Wygląda na to, że jest to stan zapalny, ropny przy korzeniu (jestem przerazona, bo chyba nie mam co liczyc na leczenie, w takich sytacjach to juz raczej usuwają?). Na nitce dentystycznej czuć ropę. Nie jestem spuchnięta, pobolewa mnie troche głowa. Ząb nie ma dziury, ale mam wrażenie, że psuł sie od korzenia. Waham sie pomiędzy Hepar sulph. a Mercirus solubilis, jak mam ...
    • od kilku dni "rwie mnie" w zębie (górna szóstka). nie jest to straszny ból i nie trwa cały czas, pojawia się co kilkadziesiąt minut mniej więcej, ale męcząca jest świadomość, że coś się tam dzieje. nie reaguje na zimno, ciepło, słodkie, kwaśnie, jednym słowem mogę jeść i pić co chcę. dziąsło nie jest opuchniete. dentysta nie chcę rozwiercać, bo chce dać szóstcę szansę. co mogę wziąć, żeby jej pomóc..no i sobie trochę ulżyć pozdrawiam
    • Witam Świątecznie! Mam nadzieję, że pomimo świat ktoś tutaj bywa, bo jestem w kropce. Wczoraj zaczął boleć mnie ząb(prawa dolna 6). Wiadomo, że przez najbliższe dni rozsądnego dentysty nie znajdę, a od przypadkowego broń mnie boże, bo mam zęby, które mają skłonność do "paprania się". Pobolewa mnie ząb, albo raczej coś co po nim pozostało, bo jest już martwy. Podejrzewam, ze to stan zapalny pod samym zębem, bo już to przerabiałam, tylko że wtedy objawy były inne (samo ropienie bez ból...
    • Wczoraj spotkałam mnie tragedia i musiałam w końcu usunąć ząb. Ogromna strata, ale pod nim robił się ropień (poprzednia dentystka zostawiła w nim kawałek narzędzia). Brałam arnikę przed zabiegiem, po zabiegu rozpuściłam w wodzie i brałam po łyżeczce co godzinę. Ropień niby wyczyszczony, skrzep się zrobił (tak mi się wydaje), dziąsło poszyte. Martwi mnie tylko przykry smak w buzi i nieprzyjemny zapach. Już kiedyś miałam jazdy po usunięciu i teraz chciałabym tego uniknąć. Zaznacza...
    • moja 8 letnią córkę boli ząb który się rusza , mleczak , boli ja bardzo , nie mogę nic znaleźć na ten temat ... jest jakaś homeopatyczna pomoc?
    • Witam! Moi drodzy mam problem z moją starszą córeczką (4 latka). Otóż w 3 tygodnie temu zaczął boleć ją ząbek (ma niestety próchnicę kwitnącą, wcześniej skarżyła się na ten ząb ale wtedy to już było apogeum. Pojechaliśmy do stomatologa i ząbek został zatruty (parapasta + fleczerek). Mieliśmy pojawić się po 2 tygodniach, ale że wyjechaliśmy p. doktor powiedziała że może zostać opatrunek do 3 tygodni. Było dobrze przez ok 2,5 tygodnia. Potem ząbek pod opatrunkiem zaczął boleć, więc...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się