Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

prośba o pomoc!

IP: *.subscribers.sferia.net 12.12.08, 20:44
    Zaczne banalnie-mam swietnego znajomego, zna sie na winach, wprowadza mnie w
    ten swiat, ale zawsze to on wybieral wina, a teraz odwiedzi mnie i
    chcialabym,zeby nie przezyl zawodu. Ma byc czerwone, wytrwane i dobre. Ale
    jest jeden problem-nie jestem milionerka, niestety:) zatem prosze o pomoc i
    wskazowki, gdzie moge owe rekomendowane wina w wawie zakupic! dziekuje z gory
    za pomoc!
    Obserwuj wątek
      • wampiro83 Re: prośba o pomoc! 12.12.08, 22:17
        Myślę, że aby ktokolwiek i cokolwiek Ci doradził to musi wiedzieć
        ile chciałabyś wydać na takowe wino:)określ granicę cenową a na
        pewno otrzymasz wiele różnych propozycji.
        • Gość: ewa Re: prośba o pomoc! IP: *.subscribers.sferia.net 12.12.08, 22:57
          no, ale ja musze w domku tym winem zablysnac:) wiec dzieki za miejscowke na
          Wilczej-nie wiedzialam, ale na pewno skorzystam wkrotce, a propos granicy
          cenowej to tak mysle 30-40 pln, ale jak warto to i wiecej! ma byc wyrazne,
          mocne, niesamowite...
          • sstar Re: prośba o pomoc! 13.12.08, 11:01
            Gość portalu: ewa napisał(a):

> no, ale ja musze w domku tym winem zablysnac:) wiec dzieki za miejscowke na
            Wilczej-nie wiedzialam, ale na pewno skorzystam

odwiedz Pan
            • sstar Re: prośba o pomoc! 13.12.08, 11:04
              sstar napisał:

> Gość portalu: ewa napisał(a):
              >
              > > no, ale ja musze w domku tym winem zablysnac:) wiec dzieki za miejscowke
              > na
              > Wilczej-nie wiedzialam, ale na pewno skorzystam

tak Wilcza to dobry adres - odwiedz Pana Givenchy - lekture zacznij od ostatniego wina, tego z listkiem:-)

pzdr, sstar
      • kohei Re: prośba o pomoc! 12.12.08, 22:24
        Szczerze mówiąc, rynek win w Polsce jest już na tyle duży (hosanna!), że problem
        jest raczej w nadmiarze możliwości, niż ich braku, zwłaszcza jeśli ma to być
        tylko jedno wino. Polecam serwis kolegi sstara, może wpadnie Ci też coś w oko na
        blogach innych użytkowników, ale najlepiej odwiedź któryś ze sklepów cieszących
        się dobrą opinią i poproś o radę. Coraz częściej obsługa jest kompetentna i nie
        próbuje jedynie naciągnąć klienta.
        Jeśli miałbym dać jednak konkretną radę: jeśli znajomy jest miłośnikiem wina, a
        nie zna jeszcze tego miejsca, przejdź się na Wilczą 28 do piwnicy pana Givenchy.
        Jest tam niewiele win, jedne lepsze, inne gorsze, ale żadne nie jest banalne; to
        zwykle wina od różnych zakręconych ekologów i winnych anarchistów. Zaskoczysz
        go:). Ceny zaś bardzo przyzwoite, no i za darmo konwersatorium z francuskiego.
        • Gość: Witold Re: prośba o pomoc! IP: 78.131.137.* 12.12.08, 22:44
          Jak mniemam Wilcza w Warszawie... czy coś bliżej Krakowa znalazłoby się w
          podobnym klimacie?
          Vinarium na Dolnych Młynów jako najbliższe bywszy poznawszy ;) a klimaty
          anarchistyczne w winiarstwie (jako zapyziałego Krakusa) wielce intrygującymi się
          zdają...
          • edyta881 Re: prośba o pomoc! 13.12.08, 12:44
            Vinoteka La Bodega, ul. Słwkowska, Kraków - sklep godny polecenia
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka