-
Czy ktoś ma pełną wiedzę na ten temat? Może kurcze są jakieś środki czyszcząco- piorąco-dezynfekujące??? Wiem, że chlor nie, mrożenie też nie, jedynie temp. 100 stopni, ale gdzieś przeczytałam, że dopiero po minucie, może to nieprawda. Piszą też, że po kilku minutach giną w temp. 60 stopni - to by była dobra wiadomość, bo pierzemy w tej temp, nie wszystko da się wyprać w 90 st. Słyszałam o zabójczych właściwościach wysokoprocentowej wody utlenionej (np. 30%). Jest też taki preparat weterynary...
-
Na wstępie dziękuje za odpowiedzi w poprzdnich postach, jesteście
bankiem wiedzy.
Synek i córka leczeni są furazolidonem, 6 dzień.
Wczoraj mały zaczął pokaszliwac, dziś dołączył katar, taki
przezroczysty, trochę się boję, bo u niego taki katar kończył się
zazwyczaj oskrzelami. Leczenie przechodzi też córka 5,5 roku, ale
ona po pierwszym dniu, miała tylko lettkie bóle brzuszka i zrobiła
przez cały dzień 8 razy kupkę w ilościach ogromnych, aż się
zastanawiałam gdzie ona to zmiesci...
-
Witam, jestem zdruzgotana. Odkryłam w kupce swojej córeczki białego, ruszającego się nicieńca. Wygląda mi to na owsika. Jestem zdruzgotana. Zawsze dbałam o higienę, w rodzinie nie było problemów z pasożytami :-( Podejrzewam, że malutka mogła podłapać to świństwo od córki mojej kuzynki, która ostatnio borykała się z tym problemem. Pytanie do doświadczonych mam: co teraz robić? Od czego zacząć? Co podać córce? Iść do pediatry by przypisała- no właśnie co dla takiego maluszka?? Jutro zabieram si...
-
Pestki z dyni przeciw robakom przewodu pokarmowego
60 g pestek wymieszać z 30 g cukru pudru i dobrze je rozgnieść. Zażywać 2
łyżeczki na czczo rozpuszczone w filiżance kakao. Po 5 godzinach należy zażyć
jakiś środek przeczyszczający w celu pozbycia się martwych robaków. Jeżeli
jednorazowa kuracja nie przyniesie skutku, należy ją powtarzać przez kilka
następnych dni.
Pestki z dyni przeciwko tasiemcowi
1.
Dla dorosłych: Rozetrzeć z wodą lub mlekiem na gęstą papkę lub zm...