Forum Kuchnia Wegetarianizm
ZMIEŃ
      dynia

dynia

(6 wyników)
    • Pierwsze w życiu podejście do dyni zrobiłam. Dynia mała, bo trzykilowa. Postanowiłam zrobić zupę-krem. Z braku rozsądnego przepisu było na wyczucie. Rozgrzałam olej w garnku, wrzuciłam dużą pokrojoną cebulę i trzy ząbki czosnku (przekrojone tylko). Posmażyłam chwilę, wrzuciłam pół dyni (obranej, wypestkowanej i pokawałkowanej, rzecz jasna). Zalałam wrzątkiem do połowy wysokości, dorzuciłam kawałek imbiru w kawałeczkach, trochę garam massali, kuminu, mielonej kolendry i kardamonu, oraz p...
    • Co mogę zrobić z pestkami, które wydłubię z dyni? podsmażyć jakoś na patelni? Pewnie wiecie :) Powiecie?
    • Co dobrego można powiedzieć o pestkach dyni? Czy rzeczywiście regulują trawienie i jakie składniki mineralne i witaminy zawierają? A co mozna zrobić pysznego z dyni - ale niezbyt skomplikowanie!!!
    • Bo ja potrafie robic tylko zupe z dyni i taka sobie jest musze przyznac. Na Prime Food pokazywali tarte z dyni, ale wlaczylam sie w momencie jak ja wyjmowali z pieca i sie zachwycali, wiec metody produkcji nie zalapalam. Z gory dzieki za wszystkie pomysly!
    • > Rozpoczęły sie dyniowe żniwa > Dynie sa juz koszone i wiązane w snopki ; pojawiły się na straganach Sa sliczne i apetyczne >> Polecam zupę puree dyniową, wystarczy podgotowac z jabłkiem , zmiksować. pożerać z płatkami owsianymi np. >> Dyń- Dyń
    • i robic z niej leczo tak jak z kabaczka? a jesli tak, to ile ja dusic? dluzej czy krocej niz kabaczka?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się