-
normalką jest, że teraz wszystko zleca się na zewnątrz. opinie prawne, pr, wszelkie ekspertyzy. pytanie tylko, po co są urzędnicy i dlaczego jest ich coraz więcej????
-
metro, ratusz i troche nowego asfaltu - duzy plus.
zabrani kilku linii tramwajowych i autobusowych - troszke wiekszy minus.
dlaczego tam gdzie jest metro na sile wszystkich zmusza sie do korzystania z niego?
owszem - poprawiono komunikacje osiedla - metro, ale cala reszte poszatkowano, pozmieniano i zlikwidowano.
dlaczego nie przedluzono Broniewskiego i nie poszerzono Wolczynskiej? Plany sa od dawna.
W okolicy Sokratesa i Wolczynskiej rosna nowe bloki, bedzie wiecej samochodow z mostu pr...
-
W numerze 74, Żoliborskie Co? Gdzie? Kiedy? wydawanym przez Urząd Dzielnicy Żoliborz m. st. Warszawy na tytułowej stronie znalazłem rewelacyjną wiadomość, że " Mało kto o tym pamiętał, że Dzielnica Żoliborz jest w posiadaniu rzeźby Aliny Szaposznikow, jednej z najwybitniejszych rzeźbiarek dwudziestego wieku". Zaraz posurfowałęm do Google, żeby coś więcej się dowiedzieć o rzeźbiarce Szaposznkow, a tam nic nie znalazłem. Czyżby dzieła Szaposznikow były tak unikalne, że właśnie Żoliborskie Co?.....
-
Pan Sielewicz powinien trzymac sie z dala od Zoliborza bo:
- tutaj nie mieszka,
- proponował wycinke drzew na Kepie przy Potockiej, zeby stworzyc miejsca parkingowe,
- ustala z deweloperami wlasne zasady zabudowy Zoliborz Poludniowego bez ustanowienia planu zagospodarowania dzielnicy.
-
Narzekalismy na strone dzielnicy no to mamy. Superaktualna i super wypelniona
polecam ;))
www.bielany.waw.pl/index.php?option=com_zoom&Itemid=105&catid=2
-
W Informatorze Żoliborskim piszą, że Targ Śniadaniowy w Al. Wojska Polskiego generuje hałas, śmiecie zalegają po kilka a nawet kilkanaście dni a mieszkańcom willowej dzielnicy brakuje ciszy i spokoju w dniu wolnym od pracy, w dniu w którym należy się im odpoczynek; z uwagi na powyższe pan redaktor proponuje, żeby targ przenieść na osiedle Potok lub na osiedle Żoliborza Południowego, jak widać sądzi, że mieszkańcom tych osiedli nie będzie przeszkadzał hałas, brud, śmieciowisko oraz, że nie będ...
-
Czy waszym zdaniem wśród mieszkańców Warszawy istnieje jakiś stereotyp tej
dzielnicy,a jeżeli tak to dlaczego i czy zgadzacie się z nim?Pomóżcie,bo
pisze prace na ten temat!
-
Hej,
jak w temacie. O jakich miejscach warto wiedziec? Ktorych unikać? Gdzie warto
zahaczyc? Cos ciekawego do zobaczenia? Gdzie warto robic zakupy?
Wlasnie sie przeprowadzam w te rejony, i jestem ciekaw jak wyglada sytuacja w
tej dzielnicy :)
pozdrawiam i dzieks za odpowiedzi
-
Być może jest to tylko moje odczucie......ale przy załatwianiu spraw w tut.
urzedzie mozna dostać białej gorączki. Jakie sa Wasze odczucia, w sumie jako
podatnicy płacimy za obsługiwanie nas i to wcale nie małe pieniądze.
-
Rozumiem, ze to ułatwia pracę adminom, ale dlaczego każda z 18 dzielnic nie
zasłużyła, na to, żeby mieć swoje forum? Dlaczego Ochota ma miec wspólne
forum z Włochami i Ursusem? Przecież to zupełnie inne dzielnice z odmiennymi
problemami. Coż za problem stworzyć 18 forów? W imię lenistwa adminów? Bo oni
mają problemy z rozróżnianiem dzielnic i tak ułatwia im to robotę (jest
PRAWIE analogiczny podział jak w wiadomościach Stołecznej). Lokalność to coś
z czym możesz się utożsamić. Naj...
-
A nie lepiej odbudowywać domy powodzianom ? Przerwijcie ten debilny
program i zajmijcie się nieszczęściem ludzkim , pełowcy !!!!
-
Rozszerzenie miałoby objąć południową granicę, tak aby zamiast wzdłuż torów
kolejowych biegła ona wzdłuż ulicy Słomińskiego.
Wówczas w granice Żoliborza wejdą tereny przyległe do torów, wraz z przyszłym
Centrum Arkadia.
-
moja córeczka od września debiutuje w szkole i chyba ja jestem bardziej
przejęta niż ona,jak jest u Was?Przygotowujecie jakoś dziecko do tego ważnego
życiowo momentu?
-
Nie jestem oryginalna - ściągam link z forum "zabytki Warszawy"
www.um.warszawa.pl/v_syrenka/ratusz/straty_warszawy/140_163_straty_warszawy.pdf
Co o tym myślicie?
-
Burmistrz i władze Żoliborza wszystko co robią, robią PRZECIW społeczności dzielnicy. Parking pod pl. Wilsona jest ale go NIE MA... Bazarek przy ul Toeplitza - bezcenny, ulubiony, potrzebny (innych nie ma) jest systematycznie LIKWIDOWANY działaniami bałwanów dzielnicowych, którzy ul.Toeplitza praktycznie zamknęli dla samochodów, a przez to my przestaliśmy kupować na tym bazarku bo nie ma gdzie stanąć. Na dodatek Straz Miejska jest napuszczana na kierowców i poluje jak wstretne pająki! To są a...
-
ostatnie podrygi będącej w agonii dzielnicy ?
-
Przy Powązkowskiej powstaje albo ma powstać blok komunalny. Ktoś może wie, w którym miejscu?
-
Panie rzeczniku prasowy Urzędu Dzielnicy Bielany m. st. Warszawy. Zapewne przyjeżdża pan do pracy samochodem, parkując go w pobliżu nowej siedziby urzędu. Proponuję, aby w dniu jutrzejszym, przyjechał pan do pracy dwadzieścia minut wcześniej i zamiast pogonić do swojego korytka, niech się pan przejdzie spacerkiem dookoła waszej nowej siedziby, a przy okazji przejdzie sobie chodnikami wzdłuż uliczek okalających budynek urzędu. Po tym spacerku, zapewne dotrze do pana umysłowości, jakież to bani...
-
Oj zdenerwował się radny Kalinowski na Burmistrza Sielewicza, gdy ten skonstruował własny komitet Projekt Zoliborz startujący do Rady Dzielnicy. Czy aż tak się boimy Panie Kalinowski? Chyba jest czego skoro taki rwetes podnosi Pan w sprawie uporządkowania spraw mieszkańców i normalizacji parkowania na Kępie. Zazdrościsz Pan sukcesów? Może warto poszukać własnych...
-
U zbiegu ul. Żeromskiego, Marymonckiej i Kasprowicza dzielnica
Bielany chce zbudować duże centrum handlowo-rozrywkowe, którego jej
brakuje. Jednak miasto planuje atrakcyjną działkę podzielić i
sprzedać w częściach.
www.zw.com.pl/artykul/1,414972__Serek_Bielanski__pod_noz.html