era

(8 wyników)
  • Witam, mam zadłużenie w sieci Era z tytułu niezapłaconych rachunków. Miałam rozłożoną na raty nalezność, spóźniłam się z jedną z rat dwa dni i wypowiedziano mi umowę. Sprawa trafiła do sądu, wydano nakaz zapłaty. Oprócz zaległej kwoty i odsetek, naliczono mi prawie 2500 tys. "kary umownej". Czy jest mozliwość aby Era odstąpiła od kary? Czy mają prawo naliczać tego typu opłaty? Czy jeżeli nakaz jest prawomocny to istnieje możliwość odstapienia od "kary"? Z góry dziękuję za odpowi...
  • witam, potrzebuje porady. Byłam kiedyś klientem firmy era mimo sporych rachunków płaciłam je, potem niestety poważnie zachorowałam przez co musiałam zrezygnować z pracy, wyjechać do rodzinnego miasta. przez problemy zdrowotne zapomniałam po prostu o tym że mam u nich dług bo wiadomo za niepłacone rachunki trochę się uzbierało. pomógł mi część długu spłacić brat prosił o rozłożenie na raty czego oni odmówili i naosły odsetki. ja nadal jestem chora przez co nie jestem w stanie podjąć prac...
  • Witam mam dlug w Erze ok.600zl (firma windykacyjna twierdzi ze 2 tys) telefon wzielam jakies 6 lat temu czy to sie czasem nie przedawnilo?a jesli nie to czy mam firmie zaplacic tre 2 tys?przeciez za rachunki bylo ok 600zl
  • Po jakim czasie era kieruje sprawę do sądu ew. wypowiada umowę ? mam dług ok 500 zł od marca. Troche sie martwię :/ Kase bede miec w lipcu :/
  • miałam kilka nie zapłaconych faktur za telefon w abonamencie na kwotę ok 700 zł telefonicznie umówiłam sie z erą, że zapłacę to w równych ratach-dzięki temu uniknę kary za rozwiązanie umowy w kwocie 900 zł właśnie miesiąc temu spłaciłam ostatnią ratę telefonu nie włączałam bo go nie potrzebowałam mam na kartę- spałam spokojnie a tymczasem era tylko czekała żebym zapłaciła ostatnią ratę i wystosowała do mnie pismo,że teraz to ja mam zapłacić karę 900 zł + odsetki bo oni już sami r...
  • jestem dłużnikiem ery, niezapłacilam kary za zerwanie umowy i sprawa trafiła do komornika, z kwoty 1000 żl raptem urosło do 5500, czy da sie jakos ominać komornika i spłacić dług erze bez kosztów komorniczych???
  • Witam, w 2004 roku wzielam tel z ery na tate , osoatnia fakture wystawiona mialam 8 luty 2006 , juz 2 fira windykacyjna doi mnie wydzwania i czaruje ze to ze tamto... czy mogą mi coś zarzucić , niespaconą fakture mam jakis 200 zl a zerwanie umowy to 540 zl przyslali mi keidys ze nie bede musila tego placic jak wezme u nich abonament bez telefonu. co o tym myslec?? a firmy nie pamietam nazwy dzieki za odpowiedzi
  • kruk(6)

ja tez przez ere mam doczynienia z krukiem.ich listy ktore przychodza do mnie nie dosc ze ciagle jest cos innego w tych listach jesli chodzi o ich zastraszanie mnie to malo tego ostatnio moje listy od nich znalazly sie na klatce schodowej pootwierane przez osoby 3 gdyz skrzynki sa w bloku 10-cio pietrowym porozwalane.a ja im tego dlugu nizaplace gdyz ukradli mi telefon zglosilem i kazali mi wykupic jakas dodatkowa karte z ery.gdy tego niezrobilem to era zerwala ze mna umowe i zaza...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się