florencja

(10 wyników)
  • Dziś imieniny obchodzi m.in. Florencja - co myślicie o tym imieniu? To imię od pewnego czasu zajmuje wysoką pozycją na mojej liście imiona "dla córki". Nie przeszkadzają mi jednoznaczne skojarzenia z pewnym włoskim miastem, bo uważam, że to wielki plus. [i]"Florencja – imię żeńskie pochodzenia łacińskiego. Wywodzi się od słowa oznaczającego [b]"kwitnący, pomyślny[/b]". Męski odpowiednik: Florencjusz"[/i] Florencja imieniny obchodzi: 10 listopada oraz 1 grudnia. Do 1994 roku odnotowan...
  • Jest francuskie imię Florence i romanistka przetłumaczyła mi je jako Florencja. Czy poprawnie? Czy to imię funkcjonuje w Polsce?
  • Najpopularniejsze imiona meskie we Florencji, w Italii w 1427 Giovanni Antonio Piero Francesco Iacopo Bartolomeo Niccolo Domenico Lorenzo Andrea Michele Tommaso Matteo Filippo Bernardo Pagolo Simone Nanni Cristofano Zanobi Agnolo Leonardo Luca Bartolo Benedetto Stefano Marco Lodovico Guido Salvestro
  • Felicyta czy Fabiola Flawiana czy Fidelia Faustyna czy Filonilla Florianna czy Felicjanna Florencja czy Flawia Fabrycja czy Filippa Floria czy Felicja Filemona czy Fryderyka Filomena czy Filipina Felina czy Flora Flawina czy Franciszka Fiona czy Fabia Floriana czy Felicjana czy Florentyna
  • Fauna czy Franciszka Filippa czy Frida Felicyta czy Floryna Fabia czy Fawila Fenena czy Flawiana Finola czy Faustyna Fidelina czy Flawia Fidelisa czy Florianna Florencja czy Fatima Fabiana czy Flora Foila czy Fabrycja Floria czy Fejenna Filipina czy Fausta Fillida czy Filemona Filomena czy Fedora Felina czy Febronia Flawina czy Fenenna Fiona czy Fortunata Florentyna czy Flaminia Floriana czy Fabianna Floryda czy Felicja Fortuna czy Felicjanna Februta czy Filonilla Fotyd...
  • Proszę pogrubiać wybrane imię. Fabrycja czy Fée Fadela czy Filotea Faina czy Fauna Fatima czy Foska Fausta czy Foilenna Faustyna czy Finnuala Fawila czy Firmina Feba czy Filippa Febronia czy Foilenda Fedora czy Farailda Fejenna czy Falka Felicja czy Fenja Felicysyma czy Felicjanna Felicyta czy Farida Feliksa czy Fabianna Felipa czy Fabia Fenena czy Falisława Fernanda czy Finola Fidelia czy Felikula Fidelina czy Fredeswita Fidelisa czy Fotyna Fidelma czy Florencja Fil...
  • Kasia Marysia Marta Iza Julia Eliza Dionizja Demetria Kinga Florencja Ania Zosia Yvette Emilka i piętnasta, nad której imieniem się zastanawiam może są propozycje?
  • Dawniej częste było nadawanie imion z kalendarza. W myśl tej zasady robimy sobie taki właśnie kalendarz, w którym codziennie odnotowujemy DWA imiona - męskie i żeńskie, które nadalibyśmy, gdyby był przymus nadawania imion z kalendarza. Nawet jeśli nie będzie danego dnia imienia, które by nas zachwycało, to z konieczności wybieramy jedno pasujące najbardziej, zamiast szukać fajnych w okolicy. pl.wikipedia.org/wiki/10_listopada
  • Co myślicie o tym imieniu? Mi się strasznie podoba :) Postanowiłam tak nazwać córeczkę. Myślicie, ze będą potem problemy z rejestracją? I czy w przyszłości będzie obrywała? Np. Flora bakteryjna ;)? Doradźcie.. A jak nie Florka, to jak? Podoba mi się też Gracja, Grace.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.