florencja

(23 wyniki)
  • Hej, niedlugo bede we Florencji i mam pytanie odnosnie second handow: czy w okolicy centrum znajde cos fajnego? jakie sa ceny? czy w tym miescie sa tez outlety? jakich firm?
  • Witam. Niebawem bede przez dluzszy czas we Florencji i w zwiazku z tym mam zapytanie czy orientujecie sie moze o bezplatnych kursach dla imigrantow? lub tez za jakas symboliczna oplata? Wiem ze takie kursy sa dla poczatkujacych (czyli dla mnie;)gdyz nie mialam jescze stycznosci z tym jezykiem.Posluguje sie jedynie angileskim. Z gory bardzo dziekuje
  • polećcie plizzz jakiś miły hotel we florencji...
  • Wybieram się na miesiac do Florencji na kurs jezykowy do szkoly Dante Alighieri. Ktos byl? Czy warto? Nie mam pojecia ile mam wziac pieniedzy na ,,przezycie". Ile kosztuje miesiac życia a Firenze? Zakwaterowania szuka mi szkola, czy jest możliwe ze będę musiala jeszcze dodatkowo placic za dojazdy na zajecia?
  • W ktorym z miast wedlug was mozna fajniej spedzic czas podczas wakacji? Ktore jest bardziej interesujace, ciekawsze?
  • Kochani, może ktoś z waszych kolegów, rodziny wybiera się do Florencji? A może macie tam znajomych? W galerii Uffizi jest portret Jana Zamoyskiego. To portret szczególny, bo jedyny, jaki powstał za życia wielkiego hetmana. Na stronie internetowej Uffizi go nie znalazłam, czyżby trafił gdzieś do magazynu? W publikacjach o Janie Zamoyskim znalazłam jedynie czarno-biały fragment tego portretu. Prowadzę stronę o Zamościu www.zamosc.wonder.pl i na niej jest więcej info o tym poszukiwany...
  • Od wrzesnia bede studiowac we Florencji i zabieram sie wlasnie za poszukiwania mieszkania. Jesli wsrod forumowiczow jest ktos z Florencji lub ktos, kto mialby jakies godne polecenia kontakty, bardzo prosze o wiesci i wszelkie rady. Pozdrawiam serdecznie :) Kasia
  • jestem ciekawa wszystkiego co wiecie na jej temat, wasze spostrzeżenia, rady, może ktoś z was jest tam na dłużej.........?
  • będę miała 8 godzin dla siebie Poradźcie, proszę, co zobaczyć, gdzie zjeść, wypić, co zobaczyć żeby na maxa wykorzystać te godziny nigdy nie byłam we Włoszech! mam jeszcze tydzień na czytanie Waszych porad napiszcie proszę a ja opiszę po powrocie, co mi się udało
  • Czy ktoś z was orientuje się może, czy Comune di Firenze organizuje (podobnie jak to ma miejsce w Rzymie) darmowe kursy włoskiego? Może ktoś brał już udział w takim kursie i miałby ochotę podzielić się ze mną swoimi doświadczeniami? Chciałabym zapisać się na taki kurs(jeśli istnieje), ale zupełnie nie wiem, jak dotrzec do informacji. Z góry bardzo dziękuję!
  • czy ktoś z Was jest może we Florencji?
  • Chciałabym pojechać do Florencji na ok miesiąc, ale nie wiem zupełnie jak to zorganizować, tzn gdzie tam najlepiej mieszkać.Moze są jakieś wymiany itp?
  • Witam Za 3 miesiące wyjezdzam na stale do włoch. Siena to jak słyszałem piękne kameralne miasteczko. Może na tym forum jest ktoś kto tam mieszka... W takich miejscach fajnie jest miec obok siebie rodaka:) lub rodaczke:) Pozdrawiam
  • Czy ktoś mi moze polecić intensywny (np. miesięczny) kurs włoskiego właśnie we Włoszech? Jestem z W-wy, gdzie mam takich ofert szukać? Może ktoś był, poleca? Chodzę do szkoły językowej, ale przez dwa lata średnio jestem zadowolona. Chcę wyjechać góra na miesiąc i uczyć się na maksa. proszę o info dzięki Aga
  • warto zobaczyć, może zaproponujecie coś czego nie znajdę w przewodnikach? A może macie miejsca takie do których zawsze wracacie? Aga
  • Witajcie! jadę na dwa tygodnie do florencji na kurs językowy(od poczatku lipca). byłam już w tej szkole rok temu (centro fiorenza- polecam!!!) i mieszkałam u włoszki, płacąc 22 euro za dobę ze sniadaniem (sucharki i dżem, ale słyszałam, ze we florencji mozna znaleźc juz pokój nawet za 10 euro! ale jak i gdzie??? marzy mi się też tydzien w oddziale szkoły na Elbie, ale tam siedem noclegów kosztuje 350 euro ;( moze znacie jakies stanze godne polecenia? konkretne adresy?Niemka, któr...
  • Toscania(13)

wybieram sie na tydzien w październiku do Pisy. Jadę samochodem. Będę we Włoszech pierwszy raz. co warto o drodze zobaczyć a co w samej Toscani. jakies podpowiedzi
  • skróty przy oznaczeniach pociagów: ES, P, IR, R. Jakie sa ceny, ile kosztuje bilet na kolejowy np. z mediolanu do florencji czyms takim oznaczonym IR. jak wygląda komunikacja autobusowa miedzymiastowa. ktos moze mi odpowiedziec?
  • tak sobie czytam co piszecie od kilku miesięcy i wiele się dzięki Wam dowiedziałam, dziękuję. ja dokładnie za dwa tygodnie jadę na kurs włoskiego do Florencji i szykuję ostatnie dokumenty no i kupuję letnie ubrania bo tam już cieplutko. strasznie się naczekałam na ten wyjazd bo początkowo planowałam jechać w styczniu ale nareszcie. i może lepiej, przynajmniej od razu wskoczę w klapki;) i już za dwa tygodnie będę sobie siedzieć na Piazzale Michelangelo i rozkoszować się swoim sz...
  • W Pisie zdaje się....? Gdzieś jeszcze?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się