ft3

(10 wyników)
  • Robiłam TSH jest w normie, między 1 i 2, zastanawiam się czy robić ft3 i ft4 i anty TPO, czy dopiero robi się je w ciąży? Robiłyście może te badania? Czy zacząć od innych? Poradźcie proszę!
  • moja internistka regularnie "czepia" się wyglądu mojej szyi. I pyta czy z moja tarczycą wszystko dobrze. Poprzednia lekarka też o to pytała.2 razy robiłam TSH i usg tarczycy(w odstępie 2 lat) i nic!Niby ok!A teraz powiedziała żebym zrobiła ft3 i ft4.Podobno TSH wychodzi dobrze a ft3 i ft4 mogą być złe.Czy ktoś wie ile takie badania kosztują w Krakowie?Proszę o pomoc
  • witam. Jestem trochę skołowana i nie wiem co mam myśleć o moich wynikach. Miesiąc temu robiłam w 22 dc Tsh , wyszło ponad normę, co sugeruje niedoczynność, co zresztą potwierdziła endokrynolog. Prolaktynę miałam bardzo wysoką. Teraz zrobiłam w 5 d.c. Tsh FT3 Ft4 i wszystkie wyszły w normie! czy hormony tarczycowe mogą się tak wahać? Czy mam w końcu tę niedoczynność czy nie mam? A prolaktyna z obciążeniem wyszła mi 10- krotnie wyższa od wyniku podstawowego, który był ponad norm...
  • W oststnim roku zaczęłam tyć. Chodze na aerobik czasem 2 razy w tyg, a czasem 1 raz. chodze z dziećmi na spacery. Nie jadam zup. Nie jadam ziemniaków. jadam mięso(kotlety jemy TYLKO drobiowe, udka, czasem żeberko-pieczone na tefalu lub w tzw rękawie, czasem gulasz- ja jadam bez sosów) Jadam wyłącznie ciemne pieczywo. Śniadanie- to zwykle albo jogurt naturalny albo jakiś owocowy lub- grahamka z wędliną. kolacja podobnie. Naprawde białe pieczywo jem tylko jak już nie ma grahama a j...
  • Witam. Od pewnego czasu nękają mnie poranne zawroty głowy, potworna nadpotliwość, drętwienie ręki, drżenie dłoni i ogólne osłabienie. Lekarz podejrzewał związek z tarczycą. Wyniki są jednak w normie (ft3- 5,12, ft4- 10,61, TSH- 1,17). Jakie badania powinnam jeszcze wykonac, gdzie się zgłosić? Morfologia, mocz, glukoza-prawdłowe; OB- 11. Dzięki z góry za odp.
  • hej słuchajcie może wy mi poradzicie bo nie wiem co robić, od pół roku leczyłam sie na hyperangrogenizm. Teraz ocknełam się z 10 kilową nadwagą, przestraszyłam sie i ostawiłam tabletki, gin-endo kazała mi zrobić sporo badan w tym hormonów tarczycowych,płciowych ORAZ USG piesi, tarczycy i dopochwowe jak też cholesterol i poziom gluzkozy z oznaczoną insulinĄ. Dzisiaj odebrałam badania dot. tarczycy, cholesterolu i insuliny. P{roblem w tym że poziom cholesterolu i insuliny przekrac...
  • Powinnam się martwić tymi wynikami czy nie?Nie wiem też czy robić aTPO i aTG. FT3 5.11 FT4 19.0 Zrobiłam je ponieważ nie chudnę mimo diety.
  • choruję od 4 lat na hashimotto,mam problemy z miesiączkami.Poszłam do endokrynologa i inne wg niego wyniki mam ok-płciowe(chociaż lh i17-OH podwyższone) Stwierdził,że może ft3 być niskie i stąd te problemy.Oto wyniki: Tsh 1.74 (0.27-4.2) ft3 4.27 (3.95-6.8) ft4 14.8 (12-22) Mam wizytę prywatną,ponieważ nie mogę dostać się od pół roku do innego endokrynologa na Kasę chorych.I zastanawiam się ,czy iść, czy poczekać jeszcze trochę(próbuję się zapisać na przyszły rok, pewnie z 3 mi...
  • dzis zrobiłam badania na tarczycę, czyli TSH, nie mam okresu od 2 miesięcy, badania na ciąże z krwii ujemne, prolaktyna też ujemna.Wynik TSH - 2.45. Nie znam się ale lekarz mówi ze w normie.A ja czuje ze jednak nie. Dusi mnie w gardle.Pomocy
  • kiedys nie potrafilam usiedziec w miejscu, nigdy nie chcialo mi sie siedziec w domu, wolalam isc gdziekolwie..spacery itp..aby tylko nie siedziec w domu.. od jakiegos czasu wracam do domu po pracy, zjadam obiad i jak usiade na kanape to juz nie moge z niej wstac, poprostu spac mi sie chce.. spie normalnie w nocy a mimo to o 17:00 godzinie nie moge sie ruszyc bo jestem nieprzytomna.. mam dopiero 28 lat!!! czy ktos z Was ma cos takiego? z czego to sie moze brac..?? tylko sie nies...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się